Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 05:45 5 168 0

5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут

  • вода-
  • грейпфрут-
  • пиете-
  • напитка-
  • тонизираща напитка
5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут - 1
Снимки: shutterstock

Всички знаем колко освежаващи и тонизиращи са плодовите води и колко много ползи имат за организма ни. Най-известна сред тях може би е водата с лимон, защото се счита за една от най-добрите естествени енергийни напитки. Но има и други тонизиращи напитки, които, макар да не са толкова популярни, са също толкова полезни.

Такава напитка е водата с грейпфрут и розмарин. Тя действа изключително освежаващо, поради факта, че многократно ускорява обмяната на веществата. Именно заради това този цитрусов плод е чудесно средство за отслабване.

Но защо е толкова полезен грейпфрута? Ето защо:

5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут

1. Грейпфрутът има ниско съдържание на калории, но е богат на хранителни вещества и витамин С.

2. Намалява холестерола, а заедно с него и натрупаните в кръвоносните съдовете плаки.

3. Водата с грейпфрут прочиства токсините от храносмилателния тракт, контролира нивата на кръвната захар, подобрява храносмилането, ускорява метаболизма и насърчава отслабването.

4. Заради високото съдържание на витамин C, грейпфрутът е особено полезен при простудни и грипни заболявания.

5. Подсилва имунната система и помага при треска, безсъние, преумора, слабост, артрити.

Ето как да я приготвите по най-лесния начин:

Необходими са ви 1 грейпфрут, 1 стрък пресен розмарин и хладка вода. Обелете грейпфрута и го нарежете. Изсипете го в стъклен съд и към него добавете розмарина. Залейте съставките с вода и оставете напитката в хладилник за 24 часа. След това се насладете на нейния освежаващ вкус и аромат.

5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА