Last news in Fakti

7 Март, 2018 13:10 3 875 5

100-годишна баба разкри тайната на дълголетието... бира и чипс

  • 100-годишна баба-
  • 100 години-
  • американка-
  • бира-
  • чипс-
  • сан диего

Американката сподели своята рацепта за дълъг живот и удиви диетолози и лекари

100-годишна баба разкри тайната на дълголетието... бира и чипс - 1
Снимки: NBC 7 San Diegо

Жителка на Калифорния, която наскоро отпразнува своя 100-тен рожден ден, сподели тайната на своето дълголетие в интервю за NBC 7 San Diegо.

Запитана за тайната на дългия живот, 100-годишната Матилда Курсия каза пред телевизионния канал NBC 7 Сан Диего, че всяка вечер тя изпивала по една бира и три пакета с чипс.

"Имам добро здраве. Не ме боли нищо и всеки ден правя упражнения. Също така пия по една бира и ям картофен чипс. Това е всичко", споделя столетницата тайната на своето дълголетие.

Матилда отпразнува своя юбилей миналата седмица в Сан Диего, заедно със своята приятелка Мики, която живее в съседство. Двете 100-годишни жени са родени в един и същ месец, с разлика само от няколко дни.

Приятелството им е много дълго. Те се преместили в квартала по едно и също време и живели през 4 къщи една от друга в продължение на десетилетия.

100-годишна баба разкри тайната на дълголетието... бира и чипс

Мики била армейска медицинска сестра по време на Втората световна война. Тя работела в Австралия, Нова Гвинея и Филипините и въпреки годините си и ужасите на войната, които видяла със собствените си очи, все още се смее гръмко и звънливо.

"Вече бях дългогодишна медицинска сестра, когато започна Втората световна война и аз се включих веднага, за да отида в чужбина", разказва пред телевизията Мики. "Бях на много различни места, където войната се случваше наистина. При нас идваха мъже, които само до преди няколко минути или часове са били в отлично здраве и изведнъж са останали без ръка или крак. Наша работа беше не само да почистим и превържем раните им, но и да ги разведрим, защото много от тях изпадаха в тежка депресия", спомня си 100-годишната медицинска сестра.

Въпреки впечатляващата си възраст Мики и Матилда продължават да са много активни. Те всеки ден си правят дълги разходки и от време на време дори карат своите велосипеди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ад в БГ

    7 2 Отговор
    Просто НЕ живее в БГ.Тук на 40 мрем като гъби...ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА И ЕВРО СТАНДАРТИ ЗА КРАСТАВИЦИТЕ И ПИЛЦИТЕ...И ДЖЕНДАРИТЕ..А РАЯТА ДА МРЕ...ДОЛУ ЕС!!!
  • 2 К.К.

    2 3 Отговор
    Техния чипс е истински, само от картофи.
  • 3 Г.Г

    5 1 Отговор
    Брех тез Американци
    Преди време една друга баба пък с чиизбургери от Мак Доналдс беше докарала стотака.
    Голяма работа са им храните
    Или рекламите
    😃😃😃😃
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГОСТ

    2 0 Отговор
    БИРА, СЕКС И РОКЕНДРОЛ