Last news in Fakti

19 Март, 2018 00:30 3 336 3

Лошият сън води до лош секс и обратното

  • секс-
  • сън-
  • лош-
  • недоспиване-
  • либидо
Лошият сън води до лош секс и обратното - 1

Според скорошно изследване има пряка зависимост между това колко спи човек и качеството на интимния му живот.
Проф. Минц се позовава на американски статистически данни, според които всеки трети възрастен жител на САЩ страда от недоспиване, пише Daily Mail. При това 31% от мъжете и 45% от жените са недоволни от сексуалния си живот. Получава се затворен кръг.

Добрият секс се отразява благоприятно на съня. И обратното - лошият секс води до недоспиване. Лошият сън съществено понижава либидото.

Какво е общото между съня и секса?

Очевидното - и двете се извършват най-често на едно и също място - в спалнята. Но това, което не е толкова видно, а е по-важно е, че и лошият секс, и лошият сън са причинени от едно и също - стрес.

От проучването на проф. Лори Минц става ясно, че всеки допълнителен час сън при жените води до подобряване на сексуалния живот сред 14% от участничките в изследването.

Докато това проучване е проведено с жени в по-млада възраст, тези в други етапи на живота имат още повече проблеми, свързани със съня и секса. За решаването им специалистите съветват да се спазва график, както за спане, така и за сексуални срещи. Също така препоръчват да се намали използването на смартфони и други устройства преди лягане и докато сте заедно с партньора си. Най-общо - да превърнете спалнята в свой оазис за сън и секс, и за нищо друго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайТози

    7 0 Отговор
    Вене, ти как си със съня?На мен ми се спи,ама кат ти четем статиите не моем да спим?
  • 2 Ghost

    2 1 Отговор
    Спа и е.а едновременно,сега имам проблем със съня или със секса
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.