Last news in Fakti

16 Март, 2018 05:45 3 712 0

5 супер откачени уреда за красота от миналото (ВИДЕО/СНИМКИ)

  • красота-
  • уреди за красота-
  • история-
  • от миналото-
  • жени
5 супер откачени уреда за красота от миналото  (ВИДЕО/СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Какво ли не прави една жена, за да бъде красива? В името на красотата някои жени са готови да изтърпят силна болка, дискомфорт и да седнат/легнат под някоя "адска машина", наподобяваща уред за мъчение.

Някои разкрасителни процедури, които в миналото са били изключително популярни сред жените, днес със сигурност изглеждат странни и дори жестоки.

Вижте някои от най-откачените и странни уреди за красота, използвани от жените в миналото:

Маска за разкрасяване на лицето

През 40-те години на миналия век тази странна маска за лице е била голям хит сред жените. Към маската имало и качулка за глава, която се поставяла първа, като по този начин маската се затопляла. Целта и била да подобри циркулацията на кръвта и кожата да се подмлади.

Да си накъдриш косата

Тази машина за къдрене на косата наистина предизвиква смях. За да си накъдри косата, жената е трябвало да вкара косата си в тръбички и после да стои на едно място цели 4 часа, тъй като машината била стационарна.

5 супер откачени уреда за красота от миналото  (ВИДЕО/СНИМКИ)

Фитнес салон за отслабване

През 40-те години на миналия век в Ню Йорк имало фитнес салон, които носел името „Салон за отслабване“. В него имало много странни машини. Те били специално проектирани да стопяват мазнините по телата на жените. Днес всичко това изглежда абсурдно, но в миналото е било голям хит да ходиш в този салон.

5 супер откачени уреда за красота от миналото  (ВИДЕО/СНИМКИ)

Замразяване на луничките

Уредът за замразяване на луничките може да уплаши някого. Той е бил изобретен, с цел да замразява луничките по лицата на жените чрез въглероден оксид. За да е безопасна процедурата, машината имала и тапи, които да покриват очите, носът се запушвал с тампони, а жената дишала чрез страннa тръба, пъхната в устата ѝ.
Не е ясно дали този уред е имал някакъв ефект.

5 супер откачени уреда за красота от миналото  (ВИДЕО/СНИМКИ)

Портативен сешоар

Първият сешоар за коса е изобретен още през 1890 година. Но през годините хората се опитвали да подобрят първоначално изобретената машина. Така се появил портативният сешоар. За да го използва, жената трябвало да си постави каска, която била свързана с маркуч към машина, голяма колкото куфарче и да я включи, за да изсуши косата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА