Last news in Fakti

21 Март, 2018 13:36 27 302 6

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище (СНИМКИ)

  • древно чудовище-
  • американски молос-
  • специално селектирана порода-
  • праисторически кучета-
  • месопотамски молос-
  • изчезнала порода-
  • огромни-
  • куче

9-месечната Ефрат тежи 80 кг. и е висока 1,80 см когато се изправи

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище  (СНИМКИ) - 1
Снимки: Jared Howser/Twitter

Запознайте се с най-голямото кученце в света. Едва на 9 месеца то тежи невероятните 80 килограма и е с височина 1,8 метра.

Ефрат е отгледана, за да прилича на гигантско праисторическо чудовище, изчезнало преди около 7000 години. Тя е порода американски молос - специално селектирана порода, която представлява съвременен вариант на праисторически вид кучета — месопотамски молос.

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище  (СНИМКИ)

Тя яде по 8 купи кучешка храна на ден и предпочита да си играе с оградата, вместо с пищящите гумени играчки, с които играят себеподобните ѝ от други породи.

Собственикът на кученцето, 41-годишният Джаред Хоусър от Солт Лейк Сити, Юта, заяви: "Това е нереално и нечувано, след 9 месеца нейният размер и сила са отвъд представите ми."

"Когато се изправи на задните си крака, тя е висока 1,80 м., а когато застане и на четирите си крака размерът ѝ е около 80 см., а е едва на 9 месеца. Ако реши да се изправи, тя е достатъчно висока, за да погледне през шпионката на вратата.", описва изумителното си куче Хоусър.

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище  (СНИМКИ)

"Аз тежа 117 килограма и съм висок 1,90 м., но ако Ефрат реши да побегне, не мога да я удържа на каишката, тя може да ме влачи по пътя след себе си с лекота", споделя още собственикът на чудовищно огромното куче.

Ефрат е представител на нова порода, наречена американски молос — най-близкият генетичен потомък на месопотамския молос, който за последно е бил виждан през 5-ото хилядолетие пр.н.е.

Има сведения, че тази древна порода кучета е била използвана във войните, които са се водели по онова време като бойни кучета, но според други теории е била скотовъдска порода. Физическите им характеристики са по-сходни с питбула.

Днес единствените останки от представители на легендарните месопотамски молоси могат да се видят единствено в музеите.

Джаред Хоузър разказва още, че когато я разхожда по улиците, хората обикновено я мислят за възрастно куче. Той вече се е свързал с представители от Книгата за рекорди на Гинес и очаква домашният му любимец да получи сертификат.

Ефрат е струвала на собствениците си сумата от 5 000 долара. Освен, че е представител на най-големия вид кучета, Ефрат е била и най-едрата сред братчетата и сестричетата си.

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище  (СНИМКИ)

Колко още ще порасне Ефрат, никой не може да каже, защото тя е от съвсем нова порода, за която до момента не са събрани достатъчно данни. Американският молос е селектиран от две породи мастиф — английски и неаполитански. Породата е добродушна и лоялна, като кучетата са отлични пазачи.

Това е най-голямото кученце в света и прилича на древно чудовище  (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шампиона

    15 2 Отговор
    Малко прилича на Кане Корсо
  • 3 Фулда

    10 9 Отговор
    Прилича на бабати фърчилото . Типичен неаполитанси мастиф.
  • 4 Любител

    20 1 Отговор
    Ай-ай-ай! Порода- американски молос/ въпреки, че последното не е порода, а вид/, генетично най-близък до месопотамски молос, който пък е изчезнал преди 5000 години, но е кръстоска между неаполитански и английски мастифи ?!?! Паднала е сериозна миграция между континентите, а и никой не си е направил труда да прочете и една киноложка книжка за произхода и възникването на породите кучета! Смях !!!
  • 5 Мастиф

    16 0 Отговор
    Типичен неаполитански мастиф. Моят тежеше 115кг. височината е същата.
  • 6 vasik atanasova

    5 0 Отговор
    мисля си как се храни това чудо