15 Май, 2018 05:45, обновена 10 Юни, 2022 10:39 39 931 18

8 признака, че това не е първият ви живот

  • преживели-
  • прераждане-
  • живот-
  • стара душа-
  • предишен живот-
  • вярвания-
  • признаци-
  • вярвания-
  • светоусещане

Доказателствата, които потвърждават, че душата живее многократно на Земята, не са малко

8 признака, че това не е първият ви живот - 1
Снимка: shutterstock

Много хора вярват, че живеем повече от един живот, че душите ни остават тук и се преселват в ново тяло, след смъртта на старото.

Темата за прераждането вълнува човечеството отдавна. Идеята, че след смъртта на физическото тяло, душата продължава своя земен път в нова обвивка, води началото си още от най-древни времена и върху нея се основават много източните учения и религиозни течения.

Според някои учения качеството на всеки следващ наш живот зависи от това как сме изживели предишния, колко добри или колко лоши сме били.

Според мистиците човек много рядко си спомня своите минали животи. Дори душата да е минала през много тела, изживявайки много животи, преди да попадне в настоящото си тяло, тя може да не помни нито едно свое прераждане. Дори да не помните, съществуват признаци, по които можете да разберете дали носите стара душа и сте се прераждали повече от веднъж. Обикновено това се усеща по интуиция, но има и няколко видни белега, по които да се ориентирате.

Има хиляди документирани случаи на прераждане, като най-всеобхватното проучване по темата е изготвено от Д-р Иън Стивънсън и колегите му от университета на Вирджуния (University of Virginia). В него са събрани и описани 2500 случая, като при около 1200 от тях, спомените от предишните животи могат да бъдат напълно обективно и научно обосновани.

Според теорията на прераждането, много от нашите лични преживявания, емоции, качества, опит и способности, са резултат на предишните ни превъплъщения на Земята.

Но как да разберете дали душата, която носите е стара, дали е изпълнила своята мисия и е постигнала съвършенството, което описват будистите?

Вижте няколко признака, които загатват, че душата ви е стара и това не е първото тяло, което обитава:

Безпричинен страх

Според психолози, всяка човешка фобия може да бъде обяснена. Ако например се плашите да летите, защото мислите, че ще паднете или пък ви е страх от водата, защото смятате, че ще се удавите, това означава, че в минал живот вече сте имали някои трагични събития, свързани с тези фобии. С други думи, ако душата ви се притеснява от такова нещо, то значи е преживяла такава трагедия и я обземат страхове, че това ще се повтори.

Развита интуиция

Обикновено "опитни" хора се чувстват сякаш са живели вече много, много години и са виждали практически всичко в този свят. Всички сме попадали на хора, които въпреки крехката си възраст успяват да ни удивят с мъдростите си. Тези хора често се доверяват на интуицията си и често успешно предвиждат развитието на дадена ситуация. Често към тях за съвет се обръщат много по-възрастни хора.

Повтарящи се сънища

Експертите смятат, че в съня обикновено виждаме това, което ни вълнува най-много. Ако постоянно сънувате едни и същи сънища, това е повод да размишлявате върху факта, че душата ви може да е живяла повече от един живот и сега превърта тези моменти, които са от особено значение за нея. Ето защо нашите предци са вярвали, че всеки сън има своя собствена интерпретация и е в състояние да ни разкаже какво ще ни се случи в близко бъдеще или какво се е случило с нас преди това.

Чувство за дежавю

Тези хора, които не идват на тази Земята за пръв път, усещат, че някои събития вече са се случили с тях и почти ясно могат да кажат какво ще се случи по-късно. В същото време те могат да видят събитията в съня си или просто да се натъкнат на позната вещ, която активизира процесите в мозъка и им напомня, че нещо подобно се е случило с тях.

Емпатия - приемане на чуждата болка, като своя

Хората, които са силно чувствителни към емоционалните състояния на околните се наричат емпати. Те са изключително състрадателни и съпреживяват чувствата на другите – както страданията, така и радостите. Те буквално „поглъщат” емоциите на хората около тях, а в някои случаи са способни да усетят не само душевната, но и физическата им болка. Подобни дълбоки усещания могат да бъдат знак, че душата се е прераждала много пъти, като през всички тях тя е натрупала толкова много емоции, че сега може да реагира чувствително на всичко, което се случва около нея.

Интерес към мистиката

Ако сте привлечени от всичко мистично и необичайно и приятели ви непрекъснато ви намекват, че сте твърде философски настроени към живота, то можете да сте сигурни, че по този начин се опитвате да намерите смисъла на живота и да коригирате грешките, които сте направили по-рано. Будистите, например, вярват, че тези прераждания ни се дават само, за да се отървем от лошите навици, да забравим суетата и да се научим да намираме положителни неща във всичко.

Живот без грешки

Експертите са уверени, че "бившата" душа вече е успяла да анализира грешките си, направени в миналото, защото в реалния живот тя позволява много по-малко пропуски, отколкото тези, които за пръв път изпитват всички превратности на съдбата. Ето защо, като гледаме някои хора, имаме чувството, че вече предварително знаят как да действат в тази или онази ситуация.

Липса на стадно чувство

В повечето случаи имате критичен и адекватен поглед към света и живота. Понякога заобикалящата ви реалност ви кара да се чувствате не на място. Прозаичното и материално отношение към ценностите в живота ви е чуждо. За вас душевността, добротата, милосърдието и дълбоко хуманното отношение не само към хората, но и към животните и природата като цяло са основни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куку Руку Ку

    22 6 Отговор
    "Но как да разберете дали душата, която носите е стара, дали е изпълнила своята мисия и е постигнала съвършенството..."
    Когато се достигне съвършенствНо как да разберете дали душата, която носите е стара, дали е изпълнила своята мисия и е постигнала съвършенството, отпада необходимостта от прераждане.
  • 2 Кабагайдаров

    19 29 Отговор
    Бля- бля-бля.......
  • 3 SAAB

    23 11 Отговор
    Има и такива , които са били и си остават зеленчук.......само стават по-големи и по-оранжеви :)
  • 4 да уважаваме непознатото

    10 6 Отговор
    Вероятно добрите лидери също са обладатели на стари "души". В миналото са ги мислели за полу-богове.
  • 5 Jack Bauer

    36 3 Отговор
    Интересния въпрос е от къде се вземат и как се размножават дУшите? Преди 200 години на Земята е имало около 1 млр. физически тела, сега са около 7.5 млр. ;-)

    Коментиран от #6, #7, #14, #17

  • 6 Мда

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Генерират се нови души, а общото количество акъл си остава константа - е това става:(:(:(
  • 7 CL500

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Душите може да са като биткойните - има ги, ама никой не ги е виждал. Генерират се с божествен майнинг :-) Като се стигне лимита и следва голям катаклизъм и се намаля бройката :-)
  • 8 мамо аз съм Ханибал Лектър

    16 4 Отговор
    по всички показатели изглежда че съм стара душа, но има и голяма вероятност да съм просто обикновен социопат

    Коментиран от #9

  • 9 така като гледам

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "мамо аз съм Ханибал Лектър":

    аз май съм с чисто нова душа, защото съм малко по-примитивен
  • 10 Даммммм

    27 3 Отговор
    Както казваше един приятел "вече вярвам в прераждането - толкова простотия в един живот не може да се събере"
  • 11 vasik atanasova

    9 5 Отговор
    ТОВА МИ СТАВА ЛЮБИМАТА МИ СТАТИЯ
    БЛАГОДАРЯ НА МИЛЕНЧЕТО
    ЗА МЕНЕ ВСИЧКО НАПИСАНО ТУК Е ИСТИНА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Крипли

    4 5 Отговор
    Я че мочам на пато!

    Коментиран от #15

  • 14 Такси

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Има на тази земя и разумни хора.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Bleach

    1 3 Отговор
    Който е гледал анимето знае за какво иде реч
  • 17 Ами прочети на майкъл Нютън книгата "сле

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Ами прочети "следите" от Майкал Нютън и ще разбереш
  • 18 Йоан

    3 1 Отговор
    Бях на 2 Световна Война спомних си го