Last news in Fakti

17 Май, 2018 11:46 3 326 4

Отвлякоха момиче албинос заради чудовищен ритуал

  • ритуал-
  • африка-
  • албинос-
  • чернокожи-
  • магия

В някой африкански страни вярват, че албиносите имат магически способности

Въоръжени мъже отвлекли петгодишното момиче албинос Дженбу Диара от дома на семейството ѝ в африканското село Фана в Мали. Майката на момичето се опитала да си върне детето и преследвала похитителите, но скоро след началото на преследването била принудена да се върне у дома, където оставила другата си дъщеря - също албинос, съобщава "Дейли Мейл".

Майката на Дженбу веднага се обадила на полицията и служителите на реда започнали да търсят похитеното дете. За съжаление закъснели и малко по-късно намерили обезглавеното тяло на малкото дете до джамията в селото.

Полицията смята, че момичето е станало жертва на магически ритуал. Жители на някои африкански държави вярват, че телата на албиносите притежават магически свойства. Затова и албиносите редовно стават жертва на нападения и отвличания в редица африкански страни.

Магическите ритуали с използването на части от тялото на такива хора, са често срещани в Малави, Мозамбик, Танзания и Зимбабве. Местните жители вярват, че очите, космите, крайниците и дори гениталиите на албиносите носят особена сила и здраве. Цената на ръка от албинос на черния пазар е над хиляда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    31 1 Отговор
    И на тези хора баба Меркел каза елате при нас да ви интегрираме. А те още живеят в тъмните векове.

    Коментиран от #2

  • 2 Боряна

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чудно":

    Сакън!! Там да си стоят!
  • 3 патриотъ

    13 1 Отговор
    Бойко и Цецо са албиноси!!!

    Коментиран от #4

  • 4 хакера

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    Ами за това България е в разцвета си заради тези двата албиноса.