Last news in Fakti

18 Май, 2018 16:51 26 167 13

Това растение е 100 пъти по-ефективно в борбата с рака от химиотерапията

  • глухарче-
  • рак-
  • ракови заболявания-
  • лечение-
  • превенция-
  • растение-
  • билка

Билката, която убива раковите клетки в рамките на 48 часа

Това растение е 100 пъти по-ефективно в борбата с рака от химиотерапията - 1
Снимки: shutterstock

Ракът е едно от най-коварните заболявания, което всяка година отнема стотици животи всяка година. Много хора смятат, че вероятността да развият рак е свързан с гените или пък е въпрос на лош късмет. В действителност 80% от раковите заболявания се дължат на външни фактори и на начина на живот.

Въпреки че днес медицината разполага с множество способи за лечение и ранна диагностика, ракът продължава да е сред най-бързо разпространяващите се болести, която отнемат човешки живот. Според данни на европейската здравна комисия, в ЕС всяка година 2 от 10 жени и 3 от 10 мъже умират от рак.

У нас в момента живеят около 350 хиляди души, на които е била поставена диагноза рак. През последните няколко години броят на новооткритите случаи се изчислява на около 30 хиляди на година, като по данни на НЦОЗА през 2017 г. са регистрирани 30 485 нови случая.

Въпреки че съществуват около 200 вида рак, повечето от тях са изключително редки. Най-честите случаи на рак са тези на белия дроб, на органите на храносмилателната система, на гърдата при жените и на простатата при мъжете. През последните години в списъка на най-често срещаните видове онкологични заболявания е и ракът на маточната шийка.

Съществуват редица начини, с които може да се въздейства върху организма риска. В действителност четири от всеки десет случая могат да бъдат предотвратени с промени в начина на живот.

Тревожната статистика кара учени, медици и фармацефти непрестанно да търсят нови и нови методи за лечение и превенция на коварното заболяване, от което всяка година се разболяват все повече хора.

Алтернативните методи за лечение започват да придобиват все по-голяма популярност, а препоръките за намаляване на риска най-често са свързани с промяна на начина ни на живот.

Сред многобройните алтернативи за борба и превенция на рака се откроява едно растение, което изглежда има чудотворно въздействие и дори се твърди, че има силата да унищожи раковите клетки в рамките на 48 часа.

Става дума за растение, което може да бъде открито почти навсякъде - от парковете и градинките до тревните площи на тротоарите и цепнатините между плочките или в асфалта. Познаваме го още от детските си години и няма дете, което да не е плело венци от цветовете му или да не е издухвало с все сила семенцата му, закачени на мънички бели пухчета, които вятърът носи. Точно така! говорим за добре познатото глухарче.

Това растение е 100 пъти по-ефективно в борбата с рака от химиотерапията

Това жълто цвете от детството ни може да ни спаси от куп болести и неприятности, ако знаем по какъв начин да го използваме и разбира се, кога точно да посегнем към него.

Калифорнийски учени са на мнение, че корените на глухарчето могат да направят нещо, което дори химиотерапията не може - да атакуват и унищожат туморните клетки без да засяга останалата част от организма ни.

За разлика от лъчетерапията, която атакува не само засегнатите от рака клетки, но и здравите и води до общо изтощение на организма, глухарчето атакува само раковите клетки, убива ги за две денонощия и не позволява на тялото да произвежда нови.

Това растение е 100 пъти по-ефективно в борбата с рака от химиотерапията

Едно изследване на група канадски учени твърди, че чаят от глухарче въздейства на засегнатите от болестта клетки, спира тяхното разпространение, размножаване и ги унищожава в рамките на 48 часа.

Смята се, че продължителното лечение с корен от глухарче би могло да унищожи раковите клетки и при пациенти с напреднал стадий на болестта.

След като оповести изумителните резултати от изследването си, екипът от регионалния онкологичен център Уиндзор (Windsor Regional Cancer Centre) през декември 2017 г., той е получил допълнителна субсидия, с която да продължи работата си по изучаването на растението и начините, по които то влияе на рака.

В тази втора фаза от проучването, изследователите ще тестват мощната форма на екстракта от корен на глухарче върху група от 30 пациенти c последен стадий на рак.

След като лабораторните данни от първата фаза на изследването разкриват, че глухарчето има противоракови свойства, учените пристъпват към клинични тестове.

До сега тази част от работата не е показала желаните резултати, който учените постигали в лаборатория, но новото изследване дава надежда за по-висок успех, след като в тестовете участват хора.

Клиничните проучвания върху хора, които екипът вече е започнал, ще оценят как екстрактът от глухарче помага за лечението на ракови заболявания, включително лимфома и левкемия.

Това растение е 100 пъти по-ефективно в борбата с рака от химиотерапията


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    9 18 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Калифорнийски учени са на мнение, че корените на глухарчето могат да направят нещо, което дори химиотерапията не може - да атакуват и унищожат туморните клетки без да засяга останалата част от организма ни....“ ДРЪН-ДРЪН ЯРИНИ! Раковите клетки не са някакъв качествено нов вид клетки, които се явяват клетки, непознати на организма до тогава! Раковите клетки = млади клетки, недостигнали етапа на зрелост за размножаване, но въпреки това- размножаващи се неконтролируемо! Това е същността на раковите клетки! Когато младите, недостигнали зрелостта си клетки, се размножават неконтролируемо, те нападат и завземат- образно казано- мястото на останалите клетки, така тъканта, изградена от останалите клетки започва да некротизира. За това твърдението , написано в кавичките, е смехотворно! Митичните “ракови клетки“ означават не някакви нови за организма клетки, току-що появили се в него, а бившите “нормални“ клетки, но с нарушен механизъм на съзряване и делене!

    Коментиран от #3, #7, #12

  • 2 mediator37

    25 6 Отговор
    Гърците ядели много салата от глухарчета. Живеят масово до 100 години.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    11 25 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Добре казано на достъпен език.

    А иначе, това е поредната глупава статия, заблуждаваща хората и довеждаща ги до глупави действия, вместо реално лечение. Хора, с онкологично заболяване, което е можело да се излекува дифинитивно, благодарение на такива "статии" се докарват до отчайващо и неспасяемо състояние.
    "Лечението с корени" води само до ускорено заемане на позиция на "гледане от към корените".
    Имайте милост към онкоболните!!!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Нищо лично НО , вземи и прочети за обикновената сода и рака !

    Коментиран от #5

  • 5 НАТО ВЕЦ

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Нищо лично, но първо погледай това, което аз виждам всеки божи ден, пък тогава ме "учи" какво да чета.
  • 6 К.К.

    31 1 Отговор
    Яжте и пийте от всичко по-малко, умерено, без лоши мисли другото е божа работа!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Людмил Трифонов

    2 5 Отговор
    Ракът е една от проявите на невроинфекция, развиваща се в Главния мозък. Тя нарушава контролните и регулиращи функции на мозъка и това довежда до десетки възможни болестни прояви, наричани от незнание с общото наименование НЕЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ. Заболяването е от типа на кожно-венерическите и при съвременните безразборни сексуални контакти се разпространява масово. Не зависи от начина на хранене, наследствеността, начина на живот и пр. В това отношение епидемиолгично е както туберкулозата. Изключително прилепчиво - заразяването става и чрез пръски в очите при разговор със заразоносител. През 80-те години на миналия век проведохме мащабни изследвания по проблема. Разработи се и се експериментира успешно причинна терапия. Лечението струва 20-30 лв./мес за един пациент, но е много продължително. Защо не се прилага - въпрос към "загрижените" здравни органи. За повече https://www.facebook.com/notes/1769270230048122/

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дете Лина

    5 2 Отговор
    Кажете как се приготвя чая
  • 11 Виго

    6 0 Отговор
    Да не дава Господ на никой да се разболее от рак,че тогаз колко и глухарчета да опасеш все тая,пътник!
  • 12 18 SEPT

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    дрън дрън ама много знаем , ази в естестен вид съм яла глухарче, добре действа даже при болно гърло
    :DDD
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.