Last news in Fakti

26 Юни, 2018 17:18 9 660 3

Вижте 5-те най-големи заплахи за сърцето през лятото

  • заплаха-
  • риск-
  • сърце-
  • болест-
  • лечение-
  • лекарство-
  • инфаркт-
  • инсулт

Как да предпазим сърцето си от летните жеги?

Вижте 5-те най-големи заплахи за сърцето през лятото - 1
Снимки: Shutterstock

Инфарктът е явление в човешкото тяло, което най-често се среща при хора след 45-годишна възраст. Това не означава обаче, че не може да удари млади хора.

Какво през лятото се оказва толкова опасно за сърцето, че може да застраши до такава степен здравето?

Ето основните заплахи за възникване на сърдечен удар през лятото:

1. Футбол

Вижте 5-те най-големи заплахи за сърцето през лятото

През този период от годината феновете на футбола трябва да бъдат по-внимателни от всякога. Изследванията, проведени в Бразилия през последните няколко десетилетия, показаха, че пикът на сърдечни атаки сред феновете е именно лятото.

На най-пламенните запалянковци се препоръчва преди мач да пият 1-2 таблетки аспирин, защото разрежда кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

2. Грип

Въпреки факта, че грипът е присъща болест на студените сезони, е възможно да се разболеете от грип и през лятото. И това е много опасно за сърцето! Експертите твърдят, че това заболяване е особено вредно за сърцето през лятото: Рискът от сърдечен удар се увеличава с 4 пъти.

Най-опасният период за сърцето е първите 2 седмици след заболяването.

3. Понеделник

Вижте 5-те най-големи заплахи за сърцето през лятото

Да не се залъгваме! Проучванията показват, че началото на седмицата е лошо за здравето. Най-често сърдечните атаки се случват в понеделник. Експертите казват, че това се дължи на факта, че след почивката идват работните дни. Такова рязко напрежение наистина вреди на сърцето. Опитайте се да започнете вашата работна седмица спокойно.

4. Остра промяна в температурата

Ако човек има сърдечни проблеми, тогава той трябва да избягва резки температурни промени. За миокарда това ще бъде изключително опасно. Освен това физическият труд при студено време също вреди на сърцето.

5. Смърт на близък

Вижте 5-те най-големи заплахи за сърцето през лятото

Ако е починал близък човек, в рамките на една седмица има риск от сърдечен удар. Емоционалната болка и стресът са изключително опасни за сърцето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    28 4 Отговор
    Конски Фъшкии !!!!!!!!!! НАЙ ГОЛЯМАТА заплаха за сърцето е
    ТЪЩАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 ДДД

    5 1 Отговор
    на последната снимка е среща на 4 човека на погребение се ходи с четен брой цветя а тия са с нечетен какво ли ще правят(също опасно за сърцето)?
  • 3 BravoНай

    8 0 Отговор
    Най опасно за сърцето е да следиш Б Г парламента