Last news in Fakti

27 Юни, 2018 12:26 6 853 10

Изненадващи рокади в NOVA: Знакови лица слизат от екран

  • nova-
  • нова телевизия-
  • репортер-
  • журналист-
  • известни-
  • водещи-
  • ефир-
  • екран

Две от най-емблематичните лица на телевизията повече няма да бъдат на екран

Нови промени чакат Нова телевизия. След като от месеци зрителите на медията стават свидетели на какви ли не промени на екрана, сега става ясно, че още две от лицата на телевизията ще си тръгнат от нея.

Политическата репортерка Калина Влайкова напуска медията. Тя е един от най-добрите парламентарни репортери, експерт по ДПС. Неотдавна тя направи филм за това как ДПС мобилизира електората си преди избори.

Бъдещите ѝ планове не предполагат работа в друга медия, а по-скоро почивка от напрежението. Освен нейното напускане се шушука, че и колежката ѝ от сутрешния блок "Здравей, България" Мария Милкова от 1 юли няма да е част от медията. Тя е позната с множеството си социални репортажи и преки включвания. Един от най-нашумелите ѝ телевизионни разкази е за учителя физик Тео Теодосиев, който подготвя ученици за олимпиади в мизерни условия.

"Довиждане NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори... е време за почивка. И нови пътища. Мога само да кажа, че годините в "Здравей България" са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважавам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре - да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше", написа във фейсбук профила си Мария Милкова.

От юли и двете няма да са в екипа на телевизията, която в последната година претърпя множество кадрови промени и скандали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нт12ц9

    16 4 Отговор
    Ами айде да плащате и на мене да Ви разказвам? ЩОТ Мноооооооооооооооооооооооооого ама много обичам. Ей тъй да си пътувам с една ТОРБА парички. Да си правя кефа, да разказвам различни истории от морето, да Ви срещна с мъката с нищетата, с която хората се сблъскват по морето. Всяка вечер нова историйка, всяка вечер нова компания, всяка вечер различни съдби. Всичко ще имате, колкото часа искате толкоз материал ще Ви давам. Хем зимата хем лятото.
    Помислете управници на Гола ТВ
  • 3 555

    23 6 Отговор
    ЩЕ ВЗЕМЕМ ДА РЕВНЕМ,ВСЕКИ ГЛУПАК СТАВА ЗА ВОДЕЩ,КВО МЕ ИНТЕРСУВА ЧАСТНА МЕДИЯ С ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ
  • 4 Реститутка

    17 6 Отговор
    Кой го интересуват някакви посредствени репортерки. Експерт по ДПС... що за глупост е това?! Може да си експерт по икономика, по финанси, по здравеопазване, но да си експерт по ДПС?! И като са толкова знакови тия лице, що не мога да си спомня как изглеждат въпросните журналячки?!
  • 5 демоникрация

    26 3 Отговор
    НОВА и бТВ са двете страни на една и съща монета. И двете се подмазват и угодничат на властта. Ако искате да чуете реални новини, няма да е от тези медии....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Злобен

    12 7 Отговор
    Да махнат МИЛЕН ЦВЕТКОВ. Този изключителен ПРОСТАК който задава, задава въпрос и започва сам да отговаря. Често гостите се чудят защо са поканени. А един професор просто стана и си тръгна защото простака МИЛЕН му се смееше в лицето и тъпо и безпочвено му опонираше. Не мога да повярвам, че го държат още. А най-често водещият ЦВЕТКОВ едва издържа краткото присъствие на поканените. Видидимо е, че те силно го изнервят.
  • 8 АЙДЕ СЛАГАЙТЕ МАНГАЛИ ВОДЕЩИ

    3 2 Отговор
    И СИ СЕДНЕТЕ НА ЗАДНИЦИТИ.
  • 9 Rambaldievskievichus

    2 0 Отговор
    Що се подпичкосват с разни епизодични и частични промени, ами не ги закрият едновременно и двете "телевизии": бтв и нова? Тия развъдници на чалгарщина, фейкнюзщина, простащина, жълтурщина...
  • 10 Пешо

    6 0 Отговор
    Откакто пръдлата Вяра Анкова влезе в НОВА започнаха проблеми както в БНТ.