Last news in Fakti

28 Юни, 2018 13:13 5 831 2

Фигурата на Исус Христос от Торинската плащаница се раздвижи (ВИДЕО)

  • исус христос-
  • вяра-
  • религия-
  • християнство-
  • християни-
  • феномен-
  • торинска плащаница

Италиански учени забелязали нещо невиждано върху плата

Торинската плащаница е една от най-значимите християнски реликви. Това е ленено платно, в което се смята, че Иосиф Аримафейски увива тялото на Исус Христос след мъченията и смъртта му. Милиони вярващи по света са убедени, че плащеницата показва отпечатъци на лицето и тялото на Исус Христос. Лабораторните изследвания показват, че в този плат наистина е увит човек, умрял в големи страдания. Това особено си личи от съставът на засъхналата кръв върху платното.

Реликвата се съхранява в италианския град Торино, в катедралата на Йоан Кръстител. Сега учените от Международния институт за научни изследвания в Палермо са направили още по-изненадващо откритие. Специалистите са определили, че рисунката върху Торинската плащеница се движи от момента, в който кървавото тяло е било обвито в плата. Най-просто обяснение би било, че човекът, увит в платното е бил все още жив и се е движел, но експертите изключват такава възможност.

Според тях, става въпрос за свеж труп, който за определен период от време е стоял неподвижно в плата, поради което неговите очертания са толкова отчетливо отпечатани върху него. Обаче, след това изображението изведнъж е започнало да се мести. Джузепе Мария Каталано, който е автор на изследването, не се страхува да направи смели предположения. Според неговото професионално мнение, увитият в плащеницата мъж е започнал да се движи впоследствие, тоест, буквално е оживял, или възкръснал, ако използваме църковен език.

Италианецът не изключва, че може да става въпрос за истинско религиозно чудо, като рисунката на платното сама се е изменила след толкова векове, след като се е появила на него. Ако това наистина е така, мистериозната находка на Каталано може да стане част от дискусия, дебат, а може би дори и за следващи многочислени религиозни трудове по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 deadman1488

    2 3 Отговор
    ТВА НЕ Е ИСУС А ЛЕО ДА ВИНЧИ.ПАЛЕСТИНЦИТЕ СА МУРГАВА РУНТАВА КОСА ВЕ. СТИГА СТЕ ВЯРВАЛИ 4Е Е БИЛ ИСУС.