Last news in Fakti

3 Юли, 2018 11:23 4 529 6

Сензационна развръзка на драмата с бебето с глава на извънземно (СНИМКИ)

  • бебе-
  • глава-
  • ужасна диагноза-
  • огромна глава-
  • заболяване-
  • хидроцефалия

Коварна болест превърна бебе в извънземно

Баба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила съвсем нормално, но скоро главата й започва да расте много бързо и лекарите поставят ужасна диагноза.

Ниша и Аман Малик чакали дълго време за второто дете. И когато най-накрая след 10 години им се родило момиченце, родителите не можели да сдържат радостта си. Но това не продължило дълго.


Скоро бебето дало симптоми за страшно заболяване. Главата й започнала да расте бързо и детето заприличало на извънземно. Лекарите диагностицирани: рядка форма на хидроцефалия. Вътре в черепа Ама натрупвала голямо количество течност. И това състояние можело да струва живота й.

"Поради теглото и размера на главата, не можех да сменям памперсите сама. Имах нужда от помощта на съпруга си или на друг член на семейството и това много ми тежеше", споделя майката.


Родителите започнали да се събират пари за лечение - необходими били $ 2500. Детето се влошавало: тя не можела да се храни правилно и да спи, какво оставало да се движи.

Накрая, успели да помогнат на 7-месечното бебе. Шест литра течност били изпомпани от Амна. И, според лекаря Назир Бхати, който провеждал операцията, главата на момичето е намалял почти наполовина. Но останала много кожа, която сега също трябва да се лекува.


"Обиколката на главата на момичето беше около 101 см, когато тя била откарана в болницата. В момента не можем да кажем точно колко се е намалил размера на главата, но съм сигурен, че е почти наполовина", коментира лекарят.

В същото време лекарите отказват да вземат пари, а семейството плаща само за лекарствата и оборудването, което е по-евтино. Сега всички се надяват, че бебето ще се възстанови след успешната операция и може да живее нормален живот.

"Непрекъснато се моля на Бог за възстановяването й и се надявам, че ще има нормален живот, подобно на другите деца", изразява надеждите си майката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    58 0 Отговор
    ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ ГОРКОТО ДЕТЕНЦЕ.
  • 2 Расулюлах

    1 34 Отговор
    Квазимодо

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Кикимора

    6 1 Отговор
    Какви дълги мигли има! Жалко ,че е засегната главата , съмнявам се ,че ще живее "нормално". Дано ,ама надали.
  • 4 656

    8 3 Отговор
    Ми те там май роднини с роднини се бодът и ето на
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.