Last news in Fakti

7 Юли, 2018 00:30 9 280 12

Секс с бившия - да или не?

  • секс-
  • бивш-
  • да-
  • не-
  • раздяла
Секс с бившия - да или не? - 1
Снимка: Shutterstock

Сексът с бившия може да бъде привлекателна идея. Все пак се познавате и сте били интимни многократно. Но струва ли си да го направите?

Ако тази мисъл ви минава през ума, явно все още сте привлечени от бившия партньор. Но все пак искате само секс - без ангажираност и любов. Преди да се втурнете в подобна авантюра, помислете дали не е моментна слабост и какви са възможните последици? В края на краищата, всяко раздяла е една рана, пише tialoto.bg. Ето какви въпроси е редно да си зададете преди да се върнете отново в леглото с него:

1. Кой е инициатор на раздялата?

Ако връзката е прекратена по негова инициатива и все още страдате, сексът с него няма да ви помогне да възобновите отношенията и да продължите заедно. Неспособността да се абстрахирате емоционално ще ви отведе по пътя към още по-голямо страдание.

2. Каква е била причината за раздялата?

Ако проблемите са били толкова сериозни и са довели до раздяла, наистина ли искате да се любите с този човек? Мъжът, когото сега желаете, е същият, с когото сте решили да не прекарвате повече и един ден заедно. Не си създавайте илюзия, че ако го вкарате пак в леглото, ще го вкарате пак в живота си.

3. Среща ли се той с друга?

Може би бившият ви партньор вече има нова връзка или пък се е отдал на мимолетни връзки за една нощ. Вие може да очаквате, че сексът ще бъде безопасен, защото го познавате, но сигурна ли сте, че знаете всичко? Все пак, ако стигнете до секс, ползвайте защитни средства.

4. Искате ли да го забравите?

Ако отговорът ви е "да", тогава е по-добре да не мислите за секс с него. Колкото повече комуникирате и колкото по-близка е тази комуникация, толкова по-трудно ще бъде да започнете нов живот.

5. Колко уважавате себе си?

Мъжът, с когото не искате да прекарате остатъка от живота си и който не иска да бъде с вас, едва ли си заслужава да бъде вашият партньор за секс без обвързване. И вие заслужавате повече от удовлетворяване на физическите си нужди.

Разбира се, има ситуации, при които сексът с бившия би бил чудесна идея. Например, вие сте се разделили мирно и без скандали. Или и двамата след раздялата сте осъзнали, че не можете да живеете един без друг, обсъждате всички проблеми и искате да опитате отново. Основното е, че трябва да бъдете честни и да разбирате, че вашите очаквания и цели съвпадат, в противен случай някой от вас ще страда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    26 1 Отговор
    Секса с бившия е само чесане!
    Тъпите патки все се надяват!
  • 2 Дедо МъдрЮ

    30 1 Отговор
    Ако бивша приятелка или съпруга ви обяснява, че такава като нея няма да намерите и отговорете, че в това е смисълът...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Bahti

    16 0 Отговор
    Че няма други чуми на тоя свет?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 zliat

    21 1 Отговор
    Към автора на статията а мъжката гледна точка? защо няма мъжката гледна точка? все женската...та женската. Дайте и мъжката гледна точка!!!!!!!!
  • 7 Петър

    9 0 Отговор
    С бившата, защо не. Колко имам да и връщам трябва да бъде наказана :)
  • 8 Даниел

    8 2 Отговор
    Братя и сестри християни ,умолявам Ви не живейте като блудници, пазете се от разврата , не се оставяйте на дявола да ви победи . Вижте какво казва Бог в Словото . Коринтяни 6:16 четем: Или не знаете, че който се съвокуплява с блудница, е едно тяло с нея? Защото "ще бъдат", казано е, "двамата една плът,.18 Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло.
    19. Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си,
    20. защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии]...
    Ефесяни 4 : 17. Казвам това и ви предупреждавам в името на Господа: не живейте вече като езичниците с техните безполезни мисли.
    18. Умовете им тънат в мрак и те са отделени от живота, който идва от Бога, защото са невежи и са закоравили сърцата си.19. които, изгубили чувство, са се предали на сладострастие, да вършат ненаситно всякаква нечистота.
    20. Но вие не сте така познали Христа;
    21. понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса),
    22. да съблечете, според по-предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамителните страсти,
    23. да се обновите в духа на своя ум,
    24. и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и светост на истината.

    Коментиран от #10

  • 9 бобо

    7 1 Отговор
    Пич, не се меси в Божите работи.Тези жени не са само за отличниците.
  • 10 АманОтПишмани

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Даниел":

    Върви се жертвай в името на твоя Бог, остани нас неправоверните чеда да си продължим работата с блудниците. :)

    Коментиран от #11

  • 11 Даниел

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "АманОтПишмани":

    Приятелю , това го написах за хората които считат себе си християни но вършат такива неща , та дори само един човек да се замисли над тези Слова , няма да съм писал напразно . Но ти ако не си вярващ подмини написаното ... Ап. Павел до Римляните 2 : 4. Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние?
    5. а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога,
    6. Който ще въздаде на всеки според делата му:
    7. вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие;
    8. а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата;
    9. скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка.

    Коментиран от #12

  • 12 Момиче

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Даниел":

    Браво, Даниеле. Аз също съм силно вярваща и религиозна и съм чела Библията. Живеем в последните времена и много малко са останалите свястни и съветни хора. Но Господ Исус Христос ще дойде при Великото Свое Второ Пришествие и ще отдели праведните от нечестивите.