25 Юли, 2018 06:29 4 456 9

Имало ли е живот на Луната?

  • луна-
  • живот

Условията на Луната били достатъчни, за да поддържат прости форми на живот. Това е било възможно малко след като тя се е образувала преди 4 милиарда години.

Това разкриват професорите по планетарна наука и астробиология в Лондонския университет Шулце-Макух и Ян Крауфорд,

Проучването им се основава на резултатите от неотдавнашни космически мисии и анализи на лунни проби, които показват, че Луната не е толкова суха, както се смяташе досега.

През 2009 и 2010 г. международен екип от учени открива на Луната стотици милиони тонове лед.

Ранната Луна вероятно е била защитена от магнитно поле, което би могло да защити микроби от смъртоносни слънчеви ветрове.

Шулце-Макух признава, че определянето дали животът е възникнал на Луната или е бил транспортиран от други места "може да бъде разрешен само чрез бъдеща програма за лунно проучване".

Освен това експериментите могат да се извършват в симулирана лунна среда на Земята и на Международната космическа станция, за да се види дали микроорганизмите могат да оцелеят при условията, за които се предполага, че са съществували на ранната Луна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WWW

    15 17 Отговор
    Да,имало е живот ! От луната, тук са се преселили комунистите........

    Коментиран от #2

  • 2 антиседераст

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "WWW":

    В голяма соросоидна заблуда сте другарю джендар. След като са преватизирали и унищожили Луната седерастите са дошли в Бг за да я оправят и нея и успяха.
  • 3 hjae

    8 12 Отговор
    Комунистите са дошли от луната. Все още са тук и искат да превърнат и Земята в пустош. Да ги върнем на луната!

    Коментиран от #5

  • 4 deadman1488

    3 2 Отговор
    имало е и сега има отзадена луната живеят господарите ни.и едва ли ще позволят на маймуните(''хората'') да я населят и унищожът с тяхна разрушима религия
  • 5 СссереМ

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "hjae":

    Ами да ги качваме на Бузлуджа,лично кака кури щяла да пилотира летящата чиния,а г-н лъжа ще е навигатор.
  • 6 Иванов

    2 3 Отговор
    Биологичен живот като тукашния не е имало, ако и анунаките да са подържали база за наблюдение там. Тези учени по- добре да прочетат книгите на Зекария Сичин вместо да си измислят щуротии. Анунакска база е имало и на Марс. Не случайно хамерите драпат натам, някоя технологиика да си гепят, но Жужич няма да им позволи. Пак фа ще ги чака в астероидния пояс и ще ги опука със С600- Терминатор.
  • 7 Грую

    14 1 Отговор
    В едно съм убеден на Земята има явно много добри условия за живот на прости форми и то на много прости!

    Коментиран от #8

  • 8 Иванов

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Грую":

    Прав си Грую, естественият отбор е стигнал само до Хомо еректус и там е спрял. Па и днес да ти кажа, еректусите са 90% от членоразделната маса от примати. Днешното човечество е стадо от много зли безопашати маймуни и ако има маймунска планета то това е Земята.

    Коментиран от #9

  • 9 баба

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Ех момчета! Жалко, че няма да ви се случи да разберете колко хубаво е да си еректус на младини.