Last news in Fakti

26 Юли, 2018 01:33 8 027 7

Как името предрешава живота

  • име-
  • предрешава-
  • живот

Има множество проучвания, които се отнасят за името и живота на човека. Все пак името ти е свързано към теб толкова, колкото ръката ти, кракът ти или съжалението ти, че не си купил биткойн преди една година.

Името ти е част от теб и то се отразява.

Еврейският университет в Йерусалим направил серия от тестове, при които хора трябвало да изберат едно от четири имена според снимка. Някои имена като Том били познавани 52% от случаите, но за други като Йешуа се падало до 9%. Участниците успявали да познаят правилно 35% от случаите, което е доста над 25%, което доказва, че сме свързани с имената си.

Понеже имената на децата се избират преди или точно след раждане и родителите не знаят как ще изглеждат или ще се държат децата им, нещо друго трябва да се случва. Това може да означава, че имената са само реализиращо се предсказание.

Например ако има човек, който се казва Фрака, и има стереотип, че всички с това име ще са дебели и неуспешни, той ще приеме, че и той ще бъде такъв, защото носи това име. А друг, който се казва Крез, което е стереотип за атлетичен и богат, то носителят на това име ще трябва да се стреми да го оправдае.

За всички родители, мислещи как да кръстят детето си, ето няколко предложения: да го кръстят Петър, ако е момче, и Елена, ако е момиче, защото това са най – често срещани сред собствениците на успешен бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мюмюн Рамис

    23 4 Отговор
    Ако е МУСТАФА - значи баща му е ИБРАХИМ! Ако е Сали, значи баща му е Ахмед - всичко е лесно и ясно, какво има за чудене?!...
  • 3 ДДД

    17 4 Отговор
    името ли? където и да отида ме питат за ЕГН или за номера на осигуровката незнам да е името
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 вес

    13 1 Отговор
    А Моамедчо е сред най-често срещаните собственици на колани с експлозив
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 filipova

    0 0 Отговор
    az go razbiram po imenata na decata mi 4e e wqrno towa