Last news in Fakti

30 Юли, 2018 17:22 17 792 10

Полицай разкри: Ето как може да излъжете детектора на лъжата

  • полиция-
  • полицаи-
  • полицай-
  • детектор на лъжата-
  • полиграф-
  • лъжа-
  • престъпник

Има едно движение, с което може да манипулирате полиграфа и полицаите разкриват кое е то

Полицай разкри: Ето как може да излъжете детектора на лъжата - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте се намерили в ситуация, която ви е приковала към детектор на лъжата, значи нещата не вървят на добре. Доказано е, че полиграфът не винаги отчита с точност от 100% дали дадено твърдение е истинно. Един голям недостатък е, че дори и най-честният човек може да изглежда като голям лъжец, ако е много притеснен, както и обратното.

Въпреки че детекторите не са напълно акуратни, те все още се използват. И ако искате да победите такава машина, явно има едно движение, което може да ви спаси.

Дъг Уилямс е полицейски офицер в Оклахома от 1972 година и като част от обучението му е било да премине през полиграфско "училище". След това той е станал експерт в тестовете с детектор на лъжата. Известно време след това обаче процесът започнал да му доскучава и започнал да се чуди колко точни са тези тестове.

"Започнах да се съмнявам в тестовете в един момент. Знаех, че мога да контролирам дишането си, но не бях сигурен колко мога да контролирам сърцето и кръвното си налягане", разказал той за радио шоуто "Този американски живот".

"Един мой приятел обаче започна да ми говори за това как свива мускула на ануса си, когато е подложен на стрес. И както се оказа, това всъщност е трикът, който подлъгва полиграфа - свиването на ануса. Когато той си тръгна, аз си направих тест с полиграфа и използвах въпросния трик, за да го проверя. Със свиването, биенето на сърцето ми се забавяше и така можех да контролирам детектора."

Въпреки че е много мило от страна на Уилямс да сподели такава важна информация, сега неговото откритие му е довело забрана да работи в сферата заради възпрепятстване на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кажи баба тенкю

    13 2 Отговор
    То наистина, ако една машина не можем да надлъжем, ....
  • 2 ежко бежко

    14 1 Отговор
    , Кой в България казва истината!?Особено подъл човек,може да те сложи на бесилото,лъжейки!На полиграф не вярвам!
  • 3 РЗС

    37 1 Отговор
    родните плеймейтки дали ще успеят да излъжат полиграфа и да си свият свинктера? Изпитвам големи съмнения
  • 4 Пилат Софийски

    14 0 Отговор
    Добре де, защо като имате тая машина, не съберете Боко, Костов, Цветанов, Цацаров, Цветан Василев, Плевнелиев, Филип Димитров и всички били в управлението на България и не ги питате: === Кой поръча фалита на КТБ, Кой назначава министрите в РБ, кой..., кой....? Задавате им по 2 часа въпроси и като им се доходи до двете нули всичко ще си кажат... И нека разпита с дегектора се излъчва наживо! Ей, полицаи, нали ни водят демократична република? И трябва политицитд да ни питат и да ни се отчитат, а и НС също! Направете този тест и ще покажете, че ви пука за нас, България и ДЕМОКРАЦИЯТА! Досега не сте го направили.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хватката

    6 3 Отговор
    ...Вени я обяснява преди няколко дни. Свивайте, че после да не го олабвате...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пилат Софийски":

    А кой ще им бърка отзад, да следи дали правят някви движения със втулката? Аз предлагам изследването, да се проведе в Софийския затвор. Там има специалисти.
  • 9 TIROLIRO

    1 0 Отговор
    Ай стига,бе!Демек,ако мощно се изрежеш,пак мое да объркаш машинката.Па,ако се стискаш мое стане белята.Но,има една приказка:"не се надувай,кат не ти се пърди".Ей там стават работите :)))
  • 10 pompev

    1 0 Отговор
    има още един начин да го излъжеш:когато съм си повярваш в казаното организма не дава неуспокоителни реакции