Last news in Fakti

2 Август, 2018 16:54 1 799 3

Българин иска да подобри рекорд на Гинес (ВИДЕО)

  • гинес-
  • рекорд-
  • рекорд на гинес-
  • българия-
  • плаване-
  • лодка

55-годишният Иван Димов се готви да измине 28 000 морски мили с 6-метрова лодка – най-малката, плавала около света, съобщава NOVA.

Иван живее от дълги години в Италия. Той е бил военен в Афганистан. Преди да започна да плава, работи като момче за всичко при бившия британски премиер Тони Блеър и американския писател и журналист Джефри Робинсън.

Иван е родом от София, но е влюбен в морето от дете. Когато е само на 7, решава да тръгне сам на околосветско пътешествие. „Взех една лодка, едно парче хляб, едно парче сирене, две бутилки вода и тръгнах на околосветско пътешествие... Но не можех да управлявам лодката , понесе я вятърът и я закара в морето. Намериха ме след три дни”, разказва във ВИДЕО за спомените си Иван.

На 7 години не е успял да обиколи света, но на 55 е готов най-накрая да го постигне. 7 пъти е прекосявал Атлантическия и един път Индийския океан.

Лодката, с която се готви да постави рекорд на Гинес, е оборудвана с уреди и продукти от първа необходимост.
„Не се миеш, не се къпеш… Ако се намираш на екватора и завали дъжд, може да имаш късмет да се изкъпеш под дъжда. Спя в средата на лодката, вързан с колани и за не повече от час”, разказва за трудностите по вода авантюристът.

Лодката му ще плава под българския флаг в продължение на девет месеца, без да слиза на сушата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    18 0 Отговор
    Да прочетем нещо по сериозно!Пожелавам ти успех ,Иване и попътен вятър!

    Коментиран от #3

  • 2 ванката

    4 4 Отговор
    тоя ако не се къпе 9 месеца ще го признаят поне за гинес независимо дали ще успее или не...
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ежко бежко":

    Пожеланието е добро, но за какво ще му послужи рекорда ако го направи ??? Това, че е българин на никой няма да направи
    впечатление !!!