3 Август, 2018 15:54 1 394 10

Повечето руснаци смятат вегетарианството за вредно

  • руснаци-
  • вегетарианство-
  • вредно-
  • допитване-
  • анкета-
  • месо-
  • животински продукти

Едва 1% от гражданите на Русия съзнателно отказват да консумират животински продукти и месо

Повечето руснаци смятат вегетарианството за вредно - 1
Снимка: shutterstock

Повече от една трета от пълнолетните руснаците са на мнение, че вегетарианството е вредно за тяхното здраве. това показват данните от скорошно допитване до общественото мнение, проведено от Всерусийския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Според данните именно младите руснаци са тези, които най-твърдо отхвърлят ползите от безмесната диета, пише РИА Новости.

Младежите на възраст 18 — 24 години, които определят вегетарианството за вредно са 50%. Едва 20% смятат подобен хранителен режим за здравословен.

За 27% от анкетираните обаче, вегетарианството не оказва никакво влияние на човешкия организъм.

Според резултатите от анкетата едва 1% от гражданите на Русия съзнателно отказват да консумират продукти от животински произход.

Проучването е проведено от ВЦИОМ на 31 юли 2018 година сред хиляда респонденти над 18 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest

    11 5 Отговор
    Правилно!
  • 2 А НАЙ ВРЕДНО Е ВЪЗДЪРЖАНИЕТО

    7 3 Отговор
    ОТ ВОДКА ЕСТЕСТВЕН СТИМУЛАНТ И ДИГАЩ КОНЦЕНТРАЦИЯТА И ОСВОБОЖДАВАЩА ОТ СТРЕСА.
  • 3 Касапина

    7 5 Отговор
    Не че самото то е вредно, но е показател за по-ранни вредни въздействия, довели до сериозни психически отклонения...
  • 4 Даммммм

    8 5 Отговор
    Не съм руснак и никак не им симпатизирам,но наистина са прави-на 100%...Тази идиотска мода-защото това наистина е мода е пълно безумие и най-вече не е здравословно.Човечеството хилядолетия е хапвало месо-чиито витамини и минерали са незаменима част от градежа на тялото ни-а сега--хоп..вегани----чисти побърканяци са това...

    Коментиран от #6

  • 5 ДОКАЗАНО Е ВЕГЕТАРИАНЦИТЕ И

    8 4 Отговор
    ВЪЗДЪРЖАТЕЛИТЕ СА ПО СЛАБОХАРАКТЕРНИ, БЪРЗО ИМ ТЕКВАТ СЪЛЗИЦИТЕ И ИМ ЛИПСВА ХИЩНИЧЕСКЯ ИНСТИКТ НА ЗАВОЕВАТЕЛЯ.
  • 6 Вегераст

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Даммммм":

    Човекът по принцип е хищна маймуна. Нашите деди са яли месо, но качествено и в малки количества. Пиивали са си и винце. Разликата е че не са яли салами натъпкани с Ета и Мета, нито пък пилета и риба бъкани с химикали, хормони, антибиотици и какво ли не още.
  • 7 Путински джендър

    1 8 Отговор
    Може, но по-вредно нещо от руснаците на тази земя няма.
  • 8 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    затова и повечето руснаци не достигат до 60!!!!вегитарианството е супер ама трудно се спазва от пустите човешки страсти.не случаино се стимулира при всяка религия .

    Коментиран от #9

  • 9 Абе Пеп..нчо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Освен че си господин ТО-се оказваш и веган..???

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абе Пеп..нчо":

    не съм веган но често правя вегански периоди.деистват изключително благоприятно върху цялото тяло.особено ако си и суровоядец и ако переодично гладуваш.на теб оставям да се доказваш със сланината .затова пoвечето като теб след 35 сте я с кръвно я с разни други болести вследствие затлъстяване и запушени вени.интересни сте като опре ножа до кокъла ,тогава на талази идвате при мен да ви обяснявам как да гладувате и как да се лекувате,само че липсата на дисциплина както и селския ви манталитет не ви дават възможност за развитие и след няколко неупсешни опита се връщате на отправната си позиция.лошото е че учите на същото и децатата си и ги разболявате.та както съм ти казвал многократно безименни ти и аз сме тотално различни и затова ти няма как да ме разбереш.просто нивото ти е много ниско.