Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 10:23 1 859 1

Махат еротичните реклами в Швейцария

  • реклама-
  • еротика-
  • секс-
  • швейцария

Парламентът на швейцарския кантон Во одобри предложението на "зелената" депутатка Сандрин Баво да се забранят сексистките реклами., пише в. "Льо Матен", цитиран от БГНЕС.

Според депутатката от Зелената партия този вид реклами провокира насилие. Засега Сандрин Баво не е представила конкретни критерии за подбор на рекламите, но според нея трябва да се забранят на публични места реклами, при които има несъответствие между стоката и реалността: "...примерно полуголо момиче в реклама за кола не става".

Изданието отбелязва, че инициативата на Баво може да се обясни и с нейните феминистки настроения. Като причина за забраната тя посочва идеализацията на жената от страната на рекламаджиите: "Внушават ни, че трябва да имаме гладка кожа. Това писва!".

В момента депутатите от кантона Во разработват вариант на закона, който впоследствие смятат да предложат на федералния парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    1 0 Отговор
    кантон Во, трябва да е .... ?