Last news in Fakti

30 Август, 2018 21:11 15 321 43

Девойка прояде месо и доказа вредата от веганството (ВИДЕО)

  • месо-
  • веган-
  • вреда-
  • кристел

Холандка на име Кристел демонстрира промените във физическото си състояние след изоставяне на веганството. Публикуването на две сравнителни снимки в профила й в Twitter стана нов аргумент в спора между месоядците и веганите.

"Ляво: веган за почти 4 години, с много плодове и зеленчуци в диетата (снимката е направена преди 2 месеца).

Дясно: 3 седмици на хранене с качествени храни от животински произход (снимка, направена вчера). Кожата се подобрява, лицето е по-слабо подуто. Но най-хубавото е, че вече не се чувствам уморена ", пише Кристел под снимките.

Към настоящия момент публикацията й е събрала около 85 000 харесвания и около 30 000 коментара. Многобройните коментатори са разделени на два лагера.


Някои продължават да подкрепят идеята за веганството, други поздравяват Кристел за новия й живот на месоядна. Последните твърдят, че човечеството е яло месо в продължение на много хиляди години, а растенията са само ресурс за отделяне на кислород в атмосферата. Други не са съгласни. "Кажете това на монасите в Индия, които са били вегетарианци в продължение на хиляди години. Ако бъдещето ще бъде същото като миналото и настоящето, ние ще продължим с войните, болестите, глада, а не само да предизвикаме силна болка и страдание на братята си бозайници, които чувстват и разбират всичко, подобно на нас, " пише привърженик на веганството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    162 20 Отговор
    Веганството е мода, както джендърството и др. с която объркват децата само.

    Коментиран от #3, #21, #22, #40

  • 2 САП

    102 7 Отговор
    Докато расте детето трябва да е всички видове храни, зеленчуци месо,
    млечни продукти и др. (за чистотата им изобщо не споря). След, като тялото му спре да расте след 21 годишна възраст(това не изключва възпитание за правилно хранене до тази възраст), може да си решава какво ще яде. И сам да прецени как ще се храни. Има хора, които заради физиологията си не трябва да спират консумацията на месо, други могат. Това решение трябва да е осъзнато.
  • 3 САП

    68 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има хора за, които веганството е препоръчително, а за други е направо вредно. То не трябва да се налага на деца, освен по медицински причини. За съжаление от система за здравословно хранене то се превърна в мода, а вече отива към култ и религия.
  • 4 Spec b

    60 3 Отговор
    Всеядни сме като меците:) от всичко разумно количество и няма грижи и достатъчно движение:) всяка крайност накрая става болест...
  • 5 гошо

    15 3 Отговор
    не удобните идеи и движения най лесно ги убиват като ги превръщат в мода
  • 6 юрист

    45 7 Отговор
    Искам да припомня една умишлено неглижирана истина от НАУКАТА медицина- здравият човек ТРЯБВА да се храни с ВСИЧКИ групи храни, а онзи, който има установени една или няколко диагнози, трябва да се храни С ДИЕТА, ПОДХОДЯЩА ЗА ВСИЧКИТЕ МУ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗАЕДНО. ЗАПОМНЕТЕ- ОТНОСИТЕЛНО ЗДРАВИТЕ ХОРА НЯМАТ НУЖДА ОТ ДИЕТИ ИЛИ ОТ НЕПРИЕМАНЕ НА ЖИВОТИНСКИ ПРОТЕИНИ!

    Коментиран от #16, #43

  • 7 Гост

    32 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ако бъдещето ще бъде същото като миналото и настоящето, ние ще продължим с войните, болестите, глада, а не само да предизвикаме силна болка и страдание на братята си бозайници, които чувстват и разбират всичко, подобно на нас, " пише привърженик на веганството.
    А този привърженик на веганството, защо не отиде при един негов брат бозайник от род Panthera и да му каже тази идиотщина в очите? То бива дебили, ама чак такива не бива!
  • 8 Психологов

    38 5 Отговор
    Няма по-тъжно същество от бабата на веган...
  • 9 Иванов

    11 25 Отговор
    Дано да имате тази възможност да храните децата си с това, което те предпочитат. Те действат по инстикт, който с времето се губи и храненето се превръща в наука за възрастните. Когато човек е здрав, той може да яде всичко. Да не дава Господ никому, но при онази лошата Болест месото трабва да се спри от раз и така до края на живота. Сами размислете върху това! Животните са разумни и чувстващи същества, които при клане изпадат в ужас и мозъкът им отделя такива токсини, които отравят за секунди чрез кръвта цялото месо. Тези токсини влизат в телата ви при хранене и капка по капка, става вир. Има и кармични фактори, които няма да разглеждам тук, защото половината вярвате в рублите, а другата половина в лирите и в Бога не вярвате. Ако искате малко да ви просветне пред очите, когато сте в отпуск и добро настроиние погладувайте три дни и ще видите разликата. При силна депресия си опечете пържола, но не прикалявайте с месото.

    Коментиран от #12, #23

  • 10 от последния ред

    31 6 Отговор
    Отказвам веганството и започвам вАгинство.
  • 11 Нищо ново

    12 3 Отговор
    Въпрос на мода /залитане/ и неразбиране на необходимостта от различни видове храна.
  • 12 Владо

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Съвремения живот ни прави роботи, част от икономиката затова изгубваме бога, неумеем да осещаме нуждите на тялото тъпчим се съзнателно и по неволя с боклуци и химии които се отлагат и с времето докарват рак. Може би ако наистина живеем праведно както в библията и се храним както са се хранили преди време когато е писана ще живеем по 900 години, но това е невъзможно защото трябва да робуваме на нуждите и житейския стандарт който ни се налага
  • 13 Guest

    12 2 Отговор
    По-добре е позагладила е косъма. ;) Да продължава
  • 14 прост пустиняк

    4 6 Отговор
    Бих и дал храна с животински произход. Каквото иска да я прави. Може и да се маже с нея.

    Коментиран от #39

  • 15 Хххххх

    35 2 Отговор
    Заради веганството сексуалният ми живот пострада, жената вика аз месо в устата не слагам.
  • 16 ТАС

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Истина без поне двама свидетели не е истина. Не си достатъчно голям авторитет за да казваш кой какво да помни. Не си достатъчно квалифицирана в областта на храненето за да казваш, кое е правилно. А още по малко да поучаваш хората. Избивай си комплексите някъде другаде.

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "ТАС":

    Успокой се и напиши нещо по статията. Хайде да ни получиш малко.

    Коментиран от #19

  • 18 За вегани

    9 4 Отговор
    Предлагам натурален диетичен биокур за близане с вкус на магданоз и копър !

    Коментиран от #35

  • 19 ТАС

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Много съм си спокоен. Чак заспал. :))) За който има мерак да се образова по темата има дебели книжки.
  • 20 антрополог

    4 1 Отговор
    Тази е от тъмните холандки. Сега е на курбан.
  • 21 аналитик

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ям и месо но не ми харесва. Напред хапнах чорбаджийско кюфте - става тежко, но не те нахранва. Сега акусих с две червени едри пиперки - направо ме наядоха. Всеки сам открива менюто си.
  • 22 Yuri

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Срещат се двама приятели, които не са се виждали от много години. Разпитват се, кой как, какво и т.н. Единият казва:
    - Станах веган.
    - Е, как така веган?!
    - Ами, исках нещо модерно, но п.де...с ме достраша.
  • 23 Невероятно, но факт!

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Преди 50 години дядо ми като е гонил прасето с ножа и после като си го е хапвал на наденица, пастърмица и кървавица до 85 тата си годишнина “неможеше да си извади токсините” аре стига глупости!!!
  • 24 Шаран БГ

    17 0 Отговор
    "НИЩО ПРЕКАЛЕНО" е казал древния мъдрец ! Не бива да се залита в крайности, да се стига до мании. За последните години се уморих да чета за ползата и вредата от : кафето, месото, захарта, солта, секса,ходенето, лежането, слънцето, аскетизма, богатството, и още какво ли не.Казват-всичко ще бъде "по мед и масло". Т.е. от това по-хубаво няма. Познавах човек изкукуригал на тая тема - само мед и масло ядеше. Почти не хапваше друго.....След година и два-три месеца го заровиха. Доказано е ,че храносмилателната система на човека не е нито на месоядно, нито на тревопасно същество . Счита се ,че човекът е плодоядно животно. Но и там човек не бива да прекалява....Токсините при животните / те нямат разум, а само инстинкти/ не се отделят при тяхното клане ! Те се натрупват в телата им, следствие храненето им, така както се акумулират и при човекаЛекарят поставя диагноза и казва:" Свинско и боб няма да ядеш! "Тежки" храни са." Добрата свиня всичко яде - казват свинарите. "Всичкото" е тъпкано със всякакви токсини, а от средата на миналия век и със всякакви химикали, с които се третират плодове, зеленчуци и зърнени храни. Заедно с "човешките" аптеки, много добър бизнес правят и "аптеките за растителна защита".В крайна сметка всичко се отлага и натрупва у човека, като "висше същество". За това се появяват неочаквано странни и нови болести, които пък съвремената медицина" лекува" с други отрови и химикали.Фармацията процъфтява.... НИЩО ПРЕКАЛЕНО - ОТ ВСИЧКО ПОМАЛКО, ЧЕ ДА
  • 25 Голям Слон

    12 1 Отговор
    Това са днешните демагози! Нещо на нея й оказало влияние и веднага да го "изложи" в блога си таз "знойна" "типична" "холандка". Преди години бях 85 кг. Ожених се, струпаха ми се тревоги и надебелях до 125: нетипично за спортен човек. Единственото, което промених, беше движението. Излъгах, две неща: второто беше мисленето. Дневно не ям по-малко от половин килограм месо или риба. И както винаги много плод и зеленчук. Филийките са минимум 7-8 на ден. Сладкиши и торти (домашни основно) - за десерт. В момента съм 93 кг и фигурата е на начален бодибилдър. Това без да ходя по зали. Но всеки ден си зная гиричките, лежанката за коремни преси, велосипеда и плуването. Лятото спя на 16 градуса в стаята, а зимата на отворен прозорец, порядъчно завит... Не пуша, не пия. Алкохол практически не пия. Изключения прави хубавото бяло и червено вино. Съвет към хората: по-малко слушайте и вярвайте. Намерете своя начин.
  • 26 Голям Слон

    7 1 Отговор
    Съвсем забравих да кажа и две-три думи за кръвното и пулса: 125/85, пулс през деня и без натоварване 55-60. Сутрин при събуждане 40. С леки натоварвания - до към 67-70. Максимумът, който съм стигал, е бил 225, но гледам да си щадя сърцето. Лекарства не пия. Не боледувам. Искам един ден да си отида от този свят, ако не щастлив, то поне здрав. А, най-важното: на 43 години. Хайде, успех на всички с диетите и веганството.
  • 27 гощо

    3 0 Отговор
    Лапай Гуджо мръвки!
  • 28 deadman1488

    0 0 Отговор
    loS bravoS на момичето
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 шгоишг

    3 0 Отговор
    Напоследък излязоха научни публикации за влошената функционалност на белтъчните субстанции при вегани сравнени с нормалните . Това било причина и веганите да не живеят по дълго. Сигурно и това ще мине покрай ушите ви.
  • 31 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    Някой тук беше писал за будистките монаси. Този човек не прави разлика между вегетарианец и веган. Будистите следват пътя на Буда - "средният път". Писанието за "токсините" отделяни от закланите животни е фактологически невярно. Хормоните на "стреса" са фактор за оцеляването и изострят инстинктите на хищниците. Вредни са битовите химии, с които помпят животните в промишлените производства. В домашно отгледаните не е така. То за това и вкусът им е различен. От друга страна, промишленият добитък го убиват "хуманно", безстресово един вид. За изтъкващите вярата, като мотив, ще припомня за "жертвения агнец".
  • 32 Емил

    1 3 Отговор
    И веганството, и месоядството са крайности. Единствено полезно е вегетарианството т.е всичко без мърша
  • 33 Кхмера

    0 0 Отговор
    Време е да почне да яде месото. Даже малко е позакъсняла с чупенето
    на прозореца.
  • 34 Нострадамус

    4 0 Отговор
    Честно казано, тази и на двете снимки изглежда еднакво НЕ ДОБРЕ! Да не ползвам други изрази, епитети и сравнения. Има си правилни и тъпи неща, определено тази е правила глупости и в двете направления. Препоръчително е да се дават за пример хора, които в действителност са перфектно изглеждащи. Примерите за такива се потулват, като се търси евтина сензация и насочването към следването на погрешни модели. Факт!
  • 35 Нострадамус

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "За вегани":

    Що не си го завреш в наакания свински г*з
  • 36 Чичо

    1 1 Отговор
    Някой се позовават на Бога(други пък пишат бога с малка буква) без да знаят,че в Библията от хиляди хора за които се споменава може би Адам и Ева в началото може би са били вегетарианци. Предполагам,че и в Корана е същото. Забранява се яденето на кръв и мърша,за Евреите и тлъсто( за всички).Плюс три животни ,някой птици и някой водни.(За информация животните са камила ,свиня и заек).Ако не трябваше да ядем месо Бог щеше да ни предупреди. Пише ,че има хора които не ядат месо но няма едно име. Това е личен избор който не се осъжда. Дано се включи някой диетолог.
  • 37 Доброжелател

    1 0 Отговор
    Мисля си,че може от друго да е тази положителна промяна в момичето.Затова нещата трябва да се проверяват.Човек рядко се отмята от принципите си( да остави например вегетарианството).
  • 38 ДАЛАС

    2 0 Отговор
    от ляво изглежда като яка ученичка ще и пусна , от дясно е като всички останали
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гормодев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Той деда ти Янко беше джендър ама не си знаел, и все пак я какъв внук е отгледал - пак е леко джендър ама и това не са ти казали
  • 41 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    подуто,защото и се пърди от тези треви...
  • 42 Недялко

    1 1 Отговор
    Българите са най болния народ и най-лошо информирани хора в темата на здраве, поне в този континент... това момиче е един блогър и стотици тийнейджери като нея които говорят за веганство без никакво знание в темата на диета и тялото...
    Много вегани фалират защото ядат сума рафинирани храни,зърнени,сладко,бобови,не знаят как да комбинират храни... това е факта че веганите имат най хубавата кожа ако ядеш правилно, демек да ядеш най много плодове и сурови зеленчуци...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.