Last news in Fakti

2 Септември, 2018 12:26 6 432 4

Картина разкри кой е Джак Изкормвача

  • джак изкормвача-
  • картина-
  • пол кристиан

Улики, скрити в наскоро намерена картина, доказват, че художникът вероятно е известният сериен убиец Джак Изкормвача.

Писателят Пол Кристиан твърди в най-новата си книга, че творбата на викторианския художник и заподозрян за убийствата – Уолтър Сикерт, вероятно ще се окаже ключова за разкриването на това кой е мъжът, ужасил Източен Лондон през 1888 г.

Картината била изпратена на Кристиан през 2013 г. от Алпер Хюсейн – колекционер от Есекс. На нея е нарисувана улица в Лондон, на която се виждат три силуета. Предполага се, че те са на Джак Изкормвача и две от неговите жертви – Мери Кели и Марта Табрам, пише "Блиц". Проститутката Мери Кели официално е петата и последна жертва на серийния убиец. Мнозина изследователи на този период обаче твърдят, че има и шеста - именно Марта Табрам, която е намушкана с нож 39 пъти.

На картината се вижда и годината – 1888 г., в която серийният убиец извършва ужасяващото си деяние. На гърба на творбата има скица на фигура, която прилича на полицейския комисар сър Чарлс Уорън, разследвал престъпленията на Джак Изкормвача. Мнозина обаче не вярват, че Сикерт е истинският Джак Изкормвача, въпреки че художникът сам твърди приживе, че е пребивавал в квартирата на убиеца, Той рисува и картина, озаглавена „Спалнята на Джак Изкормвача”, на която изобразява и самия себе си.

През 1888 г. Джак Изкормвача отнема живота на най-малко пет проститутки в района на Уайтчапъл. Убийствата са извършени по особено жесток начин и носят отличителния почерк на убиеца – той прерязва гърлата на жените и след това обезобразява до неузнаваемост телата и лицата им. Заподозрени са много мъже, но властите така и не успяват категорично да посочат извършителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хохохо

    11 2 Отговор
    Ми той умрял мa.
  • 2 Бъдете ясни

    4 0 Отговор
    От статията не става ясно как тази картина е разкрила убиеца? Може би на картината той да е изобразил неща които са били известни само на следствието и така да се е издал?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цаца бира и картофи със сирене

    3 1 Отговор
    Делото е минало давност