Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 15:29 3 294 6

Майка на 4 деца върти мистрията наравно с мъжете

  • мъжка професия-
  • жена-
  • строител-
  • строителна работа-
  • благоевград

Благоевградчанката няма умора и зиме и лете

41-годишната благоевградчанка Янка Попова, майка на 4 деца, прави външна шпакловка на сграда в центъра на Благоевград, виждаме я днес на скелето да върти мистрията, оставила мъжете от бригадата в краката си, разказва нейната история Struma.

Гледайки я отдолу колегите й приемат съвети и слушат кое как се прави в занаята.

От 17-годишна се занимава с боядисване и дребни строителни работи. Завършва висше образование в ЮЗУ, специалност трудово обучение и оттогава, както се казва, не е слязла от високите сгради:

"Обожавам работата си, започва Янка. Увлякла съм и сестра си в нея. Аз съм може би сред единиците жени избрали тази мъжка професия. Имам и магазин за бои и строителни материали, но с мистрията съм много сигурна", казва мъжкото момиче Янка.

Докато говорим колегите й мъже се усмихват дружелюбно, потвърждавайки всяка нейна дума.

"С момчетата се разбираме, слушат ме", казва Янка. "Няма деление на мъжка и женска работа, аз правя това, което те правят и съм щастлива от това."

Освен като строител, тя е добра и в ролята на майка. Наред с тежката си мъжка работа Янка е отгледала 4 деца. Едното от тях вече е студент и помага на майка си в строителството.

Работливата жена не се плаши ни от студ, ни от пек, защото работата и е хлябът.

"За да успееш, трябва да обичаш това, с което си се захванал, иначе нещата не се получават", казва Янка.

Оставихме я да довърши фасадата, с която се бе заела, а докато разговаряхме с нея се появи и синът, който грижливо я попита: "Мамо, ако си се уморила, да се кача аз?"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 4 Отговор
    Няма значение колко добре ще направи завършването на фасадата щом този улук е на 20см от стената. След година отидете и го вижте дали не се е разпаднала отново фасадата. Инак жените могато да го рабоят това, даже имат по-точна ръка от мъжете.
  • 2 Браво!

    23 0 Отговор
    Страхотен материал! Хора, достойни за уважение и пример!!!
  • 3 hold up

    14 1 Отговор
    И по добре въртят ,от някои мъже!Мъжкарани им казват на тези,и хич не им пука от нищо!
  • 4 Обикновен Бг

    14 2 Отговор
    ПОКЛОН НА ТАЗИ ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА МАЙКА. ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА.
  • 5 Обикновен Бг

    12 2 Отговор
    ПОКЛОН НА ТАЗИ ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА МАЙКА. ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА.
  • 6 123

    11 0 Отговор
    Браво за голямото семеиство.