Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 17:00 2 651 3

Щастливец откри печеливш билет от тотото, докато разчиствал стари дрехи (ВИДЕО)

  • канадец-
  • милионер-
  • лотария-
  • лотариен билет-
  • забравен-
  • монреал-
  • разчистване-
  • стари дрехи

Мъжът от Монреал се оказал един от 4-мата късметлии, ударили джакпота преди 10 месеца

Щастливец откри печеливш билет от тотото, докато разчиствал стари дрехи (ВИДЕО) - 1

Жител на канадския град Монреал почиствал гардероба си и приготвил дрехи за дарение, когато в хастара на една от тях открил забравен лотариен билет, който му донесъл печалба от 1,75 милиона долара, съобщава канадският телевизионен канал CBC News.

Джорджио Де Сантис не бил планирал да разчиства гардероба си, но неговата сестра го насърчила да се заеме със задачата. Така, докато преглеждал старите си дрехи, в хастара на едно яке, мъжът открил билета.

Мисълта, че може да е спечелил няколко долара накарала Де Сантис да провери дали лотарийният билет от Lotto 6/49, закупен на 6 декември 2017 г., струва нещо.

Когато билетът бил обявен за валиден, канадецът първо си помислил, че е спечелил 1 750 долара — една доста вълнуваща сума.

Оказало се обаче, че печалбата му е 1000 пъти по-голяма.

Де Сантис споделя, че сърцето му почти спряло, когато осъзнал, че внезапно е станал милионер. Той преписва неочакваната печалба на своята сестра, защото го мотивирала да се раздели с ненужните дрехи.

"Никога нямаше да погледна в този гардероб, ако не беше тя", казва той.

Де Сантис бил все още в шок, когато миналия петък посетил централата на Лото-Квебек, за да прибере чека си.

Той редовно купувал билети от лотарията от 1970 година насам. В началото на хилядолетието дори спечелил 4000 долара. Но тази печалба изглеждала нищо в сравнение с последната.

С парите мъжът възнамерява да осигури старините си и да купува билети за много хокейни мачове, на които да ходи с племенника си.

Джакпотът от тегленето на 6 декември 2017 г. всъщност бил 7 милиона долара, но освен билетът на Де Сантис, имало още 3 печеливши. Така джакпотът бил разделен на 4.

Съгласно условията на играта, организирана от Loto-Québec, периодът, в който спечелилите могат да поискат печалбата си е една година от датата на тиража, отпечатана върху билета. В случая на Де Сантис, той щял да изгуби парите си, ако се бе заел с разчистването на гардероба си след 2 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЧУДЕН

    1 2 Отговор
    НЯМА ЛИ СРОК ДО КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ЛОТАРИЯТА...?
    МИ ЧОВЕКА МОЖЕ ДА ОТКРИЕ ,ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ СЛЕД 2 ГОДИНИ И ДА МУ ИЗПЛАТЯТ СУМАТА...????

    ИНАЧЕ ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И С КЕФ ДА СИ ХАРЧИ ПАРИТЕ...
  • 2 УЧУДЕН

    2 1 Отговор
    Е ДА...ТАКА СТАВА....ИЗБЪРЗАХ С КОМЕНТАРА,ПРЕДИ ДА ДОЧЕТА ПУБЛИКАЦИЯТА...

    Коментиран от #3

  • 3 Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "УЧУДЕН":

    Бързата работа - срам за майстора! :)))