Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 17:40 4 782 0

Лекари се разплакаха след чудото, случило се на родилка в кома

  • майка-
  • кома-
  • епилепсия-
  • новородено

Бременната жена получила епилептичен пристъп, който я пратил в 23 дневна кома

Млада бразилка се събуди след 23 дни в кома, когато лекари положили на гърдите ѝ новороденото ѝ бебе. Чудото с 28-годишната Аманда да Силва се случило в болница в Бразилия.

В 37-ата седмица от бременността си Аманда получава епилептичен пристъп. Тъй като лекарите се опасявали, че евентуални нови припадъци могат да доведат до смърт както на родилката, така и на бебето ѝ, решили да направят цезарово сечение, след което я поставили в изкуствена кома.

След няколко дни животът на родилката бил вън от опасност и престанала да получава успокоителни медикаменти. Въпреки това младата жена не идвала в съзнание. Лекарите вече се чудели как да продължат лечението ѝ и дори обмисляли да я преместят в друга болница, когато една от медицинските сестри предприела последен отчаян опит да я събуди. Тя донесла новороденото в стаята на Аманда и го положили на гърдите й. След като детето се озовало върху тялото ѝ, сърцето на бразилката започнало да бие учестено, а от очите ѝ започнали да се стичат сълзи. От този момент състоянието на 28-годишната жена започнало да се подобрява, а 20 дни по-късно я изписали от болницата.

„Първото, което помня, е как държа Виктор в ръцете си, виждам му главата, усещам прекрасния му аромат… Това беше много приятна и в същото време изключително объркваща ситуация. Попитах баща си дали това дете е мое. След това сложих ръка върху корема си и разбрах, че вече не съм бременна”, казва развълнуваната майка.

Изобщо не сме очаквали толкова бърза промяна”, разказва една от сестрите в здравното заведение. „Целият екип се разплака от щастие и облекчение”.

Медицинската сестра не може да си обясни чудото, но смята, че в никакъв случай не трябва да се пренебрегва контактът между майка и бебето ѝ.

Аманда да Силва страда от епилепсия от 7-годишна възраст. За да овладява гърчовете, тя взима силни медикаменти. Когато разбрала, че е бременна за трети път, лекарите я посъветвали да спре да приема един от медикаментите, за да не увреди плода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА