Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 16:21 5 219 8

5 необичайни скривалища за пари (ВИДЕО)

  • пари-
  • скривалища-
  • необичайни-
  • странни места-
  • спестявания

Матракът или покривката на масата са предвидими скривалища, но...

5 необичайни скривалища за пари (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Много хора държат парите си у дома, защото нямат доверие на банките. Разбира се, от съображения за сигурност, те крият авоарите си. Чували сме за пари, консервирани в буркани като туршия или за дюшеци и матраци, натъпкани с банкноти. Но на какви други места могат да се крият пари?

Вижте 5 от най-необичайните места за това:

1. В стомаха

През 2017 година колумбийка открила, че съпругът й и изневерява. Тя решила да погълне спестяванията им от 7000 долара, за да му отмъсти. Санда Алмеида започнала да спестява още когато открила, че съпругът й не може да има деца. Планът й е бил да го напусне, но той намерил спестяванията и претендирал за разделянето им по равно. Именно затова тя ги погълнала, но на следващия ден започнала да усеща остра болка в корема. При рентгенов преглед лекарите установили проблема, но успели да спасят само 5700 долара.

5 необичайни скривалища за пари (ВИДЕО)

2. В телевизора

През 80-те канадец скрил 100 000 долара в телевизора си. С годините мъжът забравил за парите и подарил техниката на приятел. След няколко години пък приятелят решава да се отърве от телевизора и го дал в завод за рециклиране. Служителите в него открили парите. По правило те не са били задължени да ги върнат, но от добра воля го направили.

3. В чорапите

През 2013 51-годишен мъж от Калифорния и синът му успели да скрият 130 000 долара в чорапи. Когато пресичали границата между Мексико и САЩ, митничарите открили парите. В багажника били открити не само чорапите, но и марихуана. Двамата били осъдени.

4. На покрива

5 необичайни скривалища за пари (ВИДЕО)

Семейство от Австралия с години пазило спестяванията си в кухина на покрива. Те си водили и отчет на спестяванията. Но с времето забелязали, че парите намаляват, а съседът им прави все по-луксозни подобрения на дома си. Крадецът бил заловен и принуден да върне 500 000 долара.

5. В токчетата на обувките

Колумбийската полиция открила 150 000 евро в токчетата на жена, която се държала странно на летището. Интересното било, че все пак в чантичката си е държала 5950 евро. Вероятно обувките й са били твърде малки, за да поберат всичките пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Якоб Шиф

    5 2 Отговор
    Най-сигурната банка е "Бурканбанк".
  • 2 Хаххаааааааа

    9 1 Отговор
    Мойта тъща ги крие у г.а...Поне така тъста ми твърди.
  • 3 Радо

    4 2 Отговор
    6. В някоя известна банка, която дава два пъти по-висок лихвен процент по депозитите в сравнение с другите банки, защото клиентите са и скъпи.
  • 4 ЦСКА умре

    2 2 Отговор
    Колумбийката, дето е изяла парите била ли е осъдена на 27 години затвор?
  • 5 Дядо

    10 1 Отговор
    Какво беше това "пари" ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Най сигурно е в банката на дедо Прою ...!!!!!
  • 8 ИгратаСеИграеДоПоследно

    3 2 Отговор
    Преди 5 години, реших нестандартно да си крия парите. Лихвите в банката са толкова ниски, то си дори на загуба. Нямам пари в Добруджа да си купя крупно земя. Та, между селата Николаево и Камен, В. Търновско, там където едно време е имало руско-турска битка, до един гроб в края на гората на някой си Николай Сергеевич Захаров засадих едно кипарисче. На 3 метра източно от него под един камък в дупка сложих злато, валута -левове, шв. франкове, бр. лири, евро, долари. Защо казвам къде ми е имането ли? Умря тъщата, нейните авоари са 15 пъти над моите, черпя за късмета и щастието което ме споходи :))