Last news in Fakti

17 Март, 2012 10:57 3 577 1

$100 извадиха Клуни от ареста

  • джордж клуни-
  • арест-
  • судан

Джордж Клуни бе освободен от ареста след плащане на глоба от 100 долара. Във видимо добро настроение той заяви пред журналисти, че се надява това да е първото и последното му задържане от силите на реда.

Бащата на актьора - Ник, също е бил задържан по време на протеста.

Актьорът участва в демонстрация пред посолството на Судан във Вашингтон срещу военните престъпления в Судан.

Холивудският секс символ се включи в проявата, за да насочи вниманието на света към насилието в размирния район между Северен и Южен Судан.

Арестът на Джордж Клуни пред посолството на Судан във Вашингтон се случва едва ден, след като актьорът и активист се срещна с президента на САЩ Барак Обама.

В Белия дом двамата обсъдиха ситуацията в Судан. Преди два дни Клуни говори и пред комисията по външни отношения на американския Сенат за граничния район между Судан и Южен Судан. Тогава той заяви, че това, което се случва там е „застрашително сходно" с насилието в Дарфур.

Наскоро актьорът се завърна от африканската държава и разказа за бомбардировките, глада, изнасилванията и липсата на хуманитарна помощ в планината Нуба.

Суданското правителство е блокирало хуманитарната помощ за южната част на страната, където 250 хил. души са без храна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алекс бук

    0 0 Отговор
    за мен тогава трябва да е 10 стотинки :)