6 Декември, 2018 18:25, обновена 12 Юли, 2022 12:25 38 578 12

3 природни лека за здрав панкреас, за които лекарите не говорят

  • панкреас-
  • лек-
  • продукти-
  • здраве-
  • природа-
  • здрав панкреас-
  • задстомашна жлеза

Тези природни продукти нямат странични ефекти, за разлика от фармацевтичните продукти

3 природни лека за здрав панкреас, за които лекарите не говорят - 1
Снимки: shutterstock

Панкреасът е жизненоважен орган в нашето тяло. Той се намира зад стомаха и представлява дълга, плоска жлеза, която е свързана директно с тънките черва. Заради разположението си той често е наричан и задстомашна жлеза. Панкреасът е специален, защото е един от малкото органи, които участват в работата на няколко системи в тялото. Той е част от храносмилателната система и в същото време отделя важни за тялото хормони, които регулират нивата на кръвната захар.

Благодарение на него и ензимите, които освобождава, тялото може да разгради храната и да извлече от нея всички полезни вещества. Той произвежда също така и хормоните инсулин и глюкагон, които играят важна роя за регулирането нивата на кръвната захар в тялото и енергийния метаболизъм на глюкозата в тъканите.

3 природни лека за здрав панкреас, за които лекарите не говорят

Когато тези основни процеси са нарушени в следствие на заболяване, цялото тяло неизбежно страда.

Има много медикаменти за лечение на панкреаса, но всички те нанасят вреда на черния дроб.

Тогава какво да правим?

Използвайте една от тези рецепти с продукти от природата, за да помогнете на задстомашната си жлеза. За разлика от много лекарствени медикаменти тези лекове нямат странични ефекти.

Рецепта номер 1.
1 ч.л. семена от копър и 1 чаена чаша вряла вода са съставките, които ви трябват.

Изсипете семената във врялата вода и оставете за 1 час. Отпивайте от сместа през целия ден.

Рецепта номер 2.
Съставките, които са ви нужни са овес — 500 гр. и 1 литър вряла вода.

Изсипете овеса във врялата вода и го оставете да престои за 1 час.

Пийте от получената течност по половин чаша 3 пъти на ден.

Рецепта номер 3.
За тази рецепта се нуждаете от 1 килограм лимони, 300 г. чесън и 300 гр. магданоз.

Нарежете лимоните на парчета с кората и махнете семките им (ако имат такива). Смесете лимоните, чесъна и магданоза в блендер и пасирайте. Получената смес съхранявайте в стъклен буркан в хладилника.

Вземайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден 15 минути преди хранене.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стомаха

    14 6 Отговор
    Както и предполагах вегетарианската кухня - лек за целият организъм,
  • 2 Не говорещ лекар

    39 18 Отговор
    Авторице, душко кокорузена, ти панкреас виждала ли си? Знаеш ли какви функции изпълнава?! Знаеш ли, колко мъчително се умира от заболяванията му? Знаеш ли, чело,недочело същество, какви бели предизвикваш ти и подобните ти на нещастните хора, дето "пасат" треви, с надеждата да оздравеят и като ми дойдат, ми иде да се оскубя от видяното, а такива, като теб да "накича" с въженце за вратлетата по подходящи за целта клони?!
  • 3 НЕЗНАЕЩ

    21 4 Отговор
    МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ,НО ОТ КОМЕНТАРА ТИ НИЩО НЕ СЕ РАЗБИРА ??? ОБЩИ ПРИКАЗКИ ,БЕЗ ДА Е ЯСНО ЗАЩО ТВОИТЕ ТВЪРДЕНИЯ СА ИСТИНА.....ДАЙ ПРИМЕРИ....

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Алфа Ромео

    10 17 Отговор
    100% никъв ефект няма да има от тия лекове, слушайте лекарите, няма да ви излекуват лимона, чесъна, копър, кервиз и не знам още кво.
  • 5 Анонимен

    10 7 Отговор
    Той ако лимона лекуваше нямаше да се изписва инсулин за стотици левове.
  • 6 Не говорещ лекар

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "НЕЗНАЕЩ":

    Ако се обръщате към мен, ще ви отговоря така: Избрали сте си много подходящ ник. Колкото до "общите приказки", вярвайте ми, ако навлезна в конкретика, съвсем няма да ме разберете. Няма как да ви "разказвам" за последиците от подобни "лечения", защото това са съдбите на реални хора и е ощетяване на достойнството им. Също така, трябва да имате много "здрав стомах" за да изслушате "разказите". Смисъла на поста ми е: Писачи, не заблуждавайте хората, това е преднамерена вреда, върху емоционално лабилни хора. Хора, "народната" медицина има място в лечението на различни заболявания, но трябва да се прилага с познание и на място. Бъдете живи, защото много "здрави" си заминаха.

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Сатаната

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Не говорещ лекар":

    Докторе, имаше един който щеше да ни казва, когато му дойде времето.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пепсо

    1 4 Отговор
    спасението е лекар
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пострадала

    2 2 Отговор
    Не говорещ лекар, иска ми се повече хора да вникнат в написаното от Вас. Тази година бях оперирана два пъти - руптура на черва, с ясни (поне за Вас) деформации след първата и възстановяването им след втората операция. Когато стомахът ми тепърва се учеше да работи, две "разбирачки" ми заповядаха(!!!) да пия сок от червено цвекло. Не е нужно медицинско образование, за да е ясно колко агресивен е той и каква беля можеше да ми докара. Оставих се в ръцете на хирурга ми, който два пъти ме измъкна от лапите на смъртта. Вече, 4 месеца след втората операция, качвам килограми (бях 43) и стомахът ми работи безпогрешно, без още да съм пила сок от червено цвекло. В този ред на мисли, не предприемайте нищо, без лекарят Ви да е потвърдил, че е подходящо за вас.