Last news in Fakti

13 Декември, 2018 13:15 8 693 12

Доброволка рискува живота си в медицински експеримент и сега... (ВИДЕО)

  • доброволка-
  • риск-
  • живот-
  • дълъг живот-
  • медицина-
  • теломери-
  • медицински експеримент-
  • лиз периш

Опасната и спорна процедура, на която жената се подложила, ѝ осигурила неща, за което повечето хора мечтаят

Лиз Периш е първата в света жена, която се е съгласила на безпрецедентен експеримент за промяна на своята ДНК, за да бъдат доказани на практика възможностите на съвременната генетика.

Една от най-заветните цели на генетиците е да направят вечен живота на хората. Вследствие на дългогодишни научни изследвания бе открита и тайната на вечния живот. Тя е скрита в теломерите — крайните участъци на нашите хромозоми, които не носят генетична информация, но имат защитна функция.

Фактически в тях е записано колко пъти може да се дели клетката до своята смърт. Когато клетките стареят и престава процесът на делението им, нашият организъм умира.

Какво са теломерите?

Учените са установили, че ако се променят теломерите и заложената в тях информация за края на делението на клетките, то вечният живот вече няма да ни се струва толкова фантастичен. С тази цел е бил създаден препарат, който прониква в клетките на организма и променя генетичната информация за теломерите.

На този опасен и не прогнозируем експеримент през 2015 г. се съгласила Лиз Периш, 44-годишна американска изследователка, която лично е взела непосредствено участие в създаването на препарата. Заради строгите американски закони, които забраняват промяната на гените на човек, инжекциите били произведени в Колумбия.

Ето какво разказва Лиз в свое интервю:

"Експериментът провежда научно — медицинската компания "БиоВива", в ръководството, на която съм и аз. Ние заснехме видео, в което потвърждавам, че съм осведомена за всички рискове за моето здраве, за това че може да се случи нещо непредвидено, тъй като тази терапия още не е изпитана на хора, и, че аз снемам изцяло каквато и да било отговорност от други хора, включително и от лекарите, които провеждат процедурите с мен.

Ако се случи нещо страшно, аз въпреки всичко ще съм уверена, че съм направила правилната крачка. Ако една крачка може да промени света, дори и да струва човешки живот, то тя трябва да бъде направена."

Дълго време учените не разкривали резултатите от изследването, но неотдавна го направили и те буквално били шокиращи. Теломерите на Лиз се удължили с 20 години, левкоцитите нараснали до нормата за 25-годишна възраст. С просто око се виждат и външните промени — подобрено е състоянието на кожата и косата, жената се чувства добре, няма странични явления от инжекциите.

Разбира се цялостните изводи ще може да бъдат направени след няколко десетилетия, но дори и сегашните резултати поразяват въображението. Независимо от това, че религиозните институции се обявяват срещу подобни експерименти, това не принизява резултатите на учените.

Но възникват и редица въпроси. Ако вечният живот стане реалност, как ще се борим с пренаселеността на Земята, която още сега има катастрофални последици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичко тревичко

    46 5 Отговор
    Американците ще хвърлят по-често атомни бомби и ще се разреши проблема с пренаселеността на Земята. Пък онези там, безсмътните, ще разказват на децата си какво са правили преди 300 години. Ще са като ходещи учебници по история. Ето, ако учените бяха достигнали до това заключение (за теломерите) по-рано, щеше да има живи свидетели на България под турско управление и сега щяха да разказват аджаба робство ли е било точно или съжителство без брак.

    Коментиран от #4

  • 2 Дарт Вейдър

    38 2 Отговор
    Това е бъдещето.................а преселеноста ще се реши с повече войни и изпращане на хора в космоса с еднопосочен билет
  • 3 Крипли

    23 5 Отговор
    Където човек се е намесил - все се е у*рал. Така преди години селектираха най-добрите гени в кучешките породи, а чак сега, десетилетия по-късно се виждат пагубни те резултати. Селектираните породи вече имат генетични увреждания от раждането.
    Ужас, просто ужас.
  • 4 476

    10 35 Отговор

    До коментар #1 от "чичко тревичко":

    Червените, алкохолизирани боклуци от кочината наречена Русия си знаят и ограничават раждаемостта - показали са им какво е презерватив и са им обяснили, че с тях не се стреля. Щото отровените им мозъци още не могат да възприемат,че войната е свършила и на практика са я загубили, ако ще 100 години след това да си правят паради. Рускините още се имат за бактериологичното оръжие на Червената армия.

    Коментиран от #7

  • 5 Оху Боху

    8 7 Отговор
    Когато Анунаките създават хората те не им дават вечен живот защото освен тяхно днк има и днк от хомо еректус. Ето това днк както и да се манипулира ще пречи и ще дава негативни резултатати. То е основна пречка и за прословутото Просветление. Великите Учители като Буда Шакямуни просто не са хора, а Анунаки...

    Коментиран от #6

  • 6 Лудите плъзнаха

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "Оху Боху":

    Това става кат те пуснат от лудницата!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 брао

    8 3 Отговор
    евала на жената.Не всеки би рискувал ,а резултатите биха били от полза на всички ни.
  • 9 БЕНЗИНДЖИЯ

    5 1 Отговор
    като хване гъбички на патката и да видим какво чесане ще падне за 20години
  • 10 no name no face no number

    4 1 Отговор
    Земата е преселена от човекоподобни, които не мислят как ще отглеждат своите деца, но пък ги правят по много. Просто след първото им дете се постъпва както при домашните любимци и всичко ще е ок
  • 11 Емил

    1 0 Отговор
    Човекът (като его) е безсмъртен - само си сменя телата! Тъпите материалисти ще удължават живота на тялото - все едно като можеш да си смениш колата с нова (безплатно) - да караш старата. Това не значи да се самоубиваш, въпреки, че доста хора чели Платон ("Федон") са го правили!
  • 12 onq s konq

    4 0 Отговор
    Ти мани ми ше дигнат пак пенсионната възраст и не се знае на колко ...