20 Януари, 2019 19:20 11 151 7

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО)

  • автомобил-
  • полиция-
  • полицейска кола-
  • скорост-
  • бързи коли

Дубай е страната снай-впечатляващия супер флот от полицейски коли в света

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Кой казва, че полицейските коли са скучни? Не всички са такива.

Полицията играе важна и изключително съществена роля във всяка една страна, грижейки се за спокойствието и безопасността на хората. Може би точно заради това не е изненадващо, че много правителства по света предоставят на силите на реда най-новото оборудване, оръжия и обучение. Така те улесняват и подпомагат работата на полицейските служители, за да могат те още по-ефективно да се борят с престъпността и да пазят реда и спокойствието.

Когато става въпрос за автомобили, някои държави са готови да похарчат невероятни средства, за да включат в полицейския си флот най-бързите, мощни и впечатляващи суперколи.

Вижте част от автомобилите, които карат полицаите в различни страни по света:

Ford Focus RS — Великобритания

Магистралната полиция в Англия се сдоби с няколко бройки Focus RS. Те са с 350 коня, имат ускорение 4.7 секунди от 0 до 100 км/ч и дори бутон за дрифт режим.

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО)

Volvo V90 — Швеция

Шведите са заложили на родното автомобилостроене. Повечето от техните V90 са оборудвани с най-мощния бензинов мотор T6, който вдига 100 км/ч за 6.1 секунди.

Porsche 911 — Германия

Полицията в Берлин от 2005 насам разполага с това ефектно 911, доработено от майсторите на Techart. Мощността му е 375 коня, а ускорението до 100 км/ч отнема само 4.5 секунди.

Mercedes CLS Brabus Rocket — Германия

Тунинг разработка от Ботроп, където се намира централата на BRABUS, превърна Mercedes-Benz CLS в Brabus Rocket — най-бързата полицейска кола в Германия. Невероятният автомобил е оборудван с битурбо двигател. Мощността му е 730 к.с., а максималната скорост — 363 км/ч. Към момента Brabus Rocket CLS V12 S е един от най-бързите полицейски автомобили с четири врати.

Audi R8 GTR — Германия

Това R8 GTR е тунинговано от ABT, като мощността на е увеличена от стандартните 518 к.с. на впечатляващите 620 к.с. Максималната скорост е 325 км/час. Стартът от място до 100 км/час става за 3,2 секунди.

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО)

Lotus Evora — Италия

Тази отявлено спортна машина с 345 коня служи в редиците на прословутите "Карабинери" — италианската военна полиция.

Lotus Evora S — Великобритания

И английската полиция има подобен звяр, но за разлика от италианците, го използва предимно за имиджови кампании, а не за преследвания и патрулиране.

Alfa Romeo Giulia QV — Италия

Италианските полицаи притежават и модела Guilia Quadrifoglio Verde. Тя има мощност 510 конски сили, а и двигателят и е V6 от Ferrari с мощност 510 к.с. Ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3.9 секунди и има максимална скорост от 308 км/ч.

Lamborghini Huracan LP 610-4 — Италия

Полицията получи три такива мощни машини в дар от производителя. Властите в Италия имат и едно Gallardo.

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО)

Spyker C8 — Холандия

Холандският производител на суперавтомобили е подарил една бройка местната полиция. Колата има 4.2-литров V8 от Audi R8. Максималната скорост на автомобила е 300 км/час, а ускорението от 0-100 км/ч става за едва 4,5 секунди.

Ariel Atom PL — Великобритания

Тази машина, напомпана до 350 коня и способна да ускори от нула до сто за смайващите 2.6 секунди, бе подарена на полицията в графство Съмърсет от компанията производител. За жалост тя не се използва за преследване на нарушители.

Ford F-150 — САЩ

Най-продаваният автомобил в Америка съвсем естествено стигна и до полицията — двете разновидности за полицаите са оборудвани съответно с 5-литровия V8 и с 3.5-литровия EcoBoost. По-мощната вдига 100 км/ч само за 6.6 секунди.

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (ВИДЕО)

Mercedes GLE 63 S Coupe — Австралия

Полицията в Австралия получи една бройка от този модел от местния представител на Mercedes, за да се промотира безопасното шофиране.

Aston Martin One-77 — Дубай, ОАЕ

Удивителният суперавтомобил на Aston Martin, със 7.3-литров V12 и 750 коня, бе произведен само в 77 екземпляра. Един, от които се озова в ръцете на прословутата пътна полиция на Дубай, която разполага с най-голям брой супер автомобили в автопарка си.

Bentley Continental GT — Дубай, ОАЕ

Това Bentley също патрулира по улиците на Дубай. То има W12 мотор и ускорява за 4.3 секунди от нула до 100 км/ч.

Дубайската полиция има в гаража си и автомобили Ferrari FF, BMW i8, Lamborghini Aventador LP 700-4, както и Bugatti Veyron, която е и най-бързата сред всички полицейски коли в света със своята максимална скорост от 407 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    9 0 Отговор
    Има смисъл, все пак там не е като тук където е нужно само да се гонят със сиромасите защото само тях могат да се престрашат да глобяват.
  • 2 Сащ

    25 0 Отговор
    Това не е Форд F150... Това е Interceptor... F150 e пикап ...
  • 3 Лулу

    4 0 Отговор
    Колите ме вълнуват и не ме интересува кой ги кара....?Естествено немците са с моите любими модели....!!!!!Италианските и те не отстъпват,все пак си имат работа с мафията и трябва да са по бързо от вятъра....!С четене ,пак си начесах ,,крастата ,,добре ,че се задоволявам само с това и не изпадам в ,,хистерия ,, ...;Опазил ме Бог....!!!!
  • 4 Алфа Ромео

    8 1 Отговор
    Па нашите карат 20 годишни Астри 1.4, не можаха да спрат едно умряло Пежо 360 км., само по някво чудо няма невинни жертви. Тва преследване май ша влезе в Гинес за най-дълго такова.
  • 5 Хайл

    0 0 Отговор
    Италианското ламбо гаярдо съм го виждал,но полицаите ми забраниха да го снимам
  • 6 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ НАШИТЕ НЯМАТ ТАКИВА МАНГИЗИ ЗА СКЪПИ
    КОЛИ
  • 7 Pe6ko

    1 0 Отговор
    В Дубай само глобяват, не задържат, че няма къде да натоварят лошите у Ламборгиниро. Виж в GTR-то, може да качат някой малолетен бандит !