13 Февруари, 2019 15:26, обновена 16 Юни, 2022 12:18 42 890 5

Превръзките със сол лекуват следните 12 болести

  • сол-
  • солни превръзки-
  • превръзки-
  • болести-
  • лек-
  • медицина-
  • здраве

Солта се използва за лечебно средство от векове

Превръзките със сол лекуват следните 12 болести - 1
Снимки: Shutterstock

Ефективността на превръзките със сол е доказана на практика от десетки години. Те се използват от векове и са спасили хиляди хора от различни болести, включително са помогнали и при възстановяването от операции.

За приготвянето на солния разтвор е необходима морска или обикновена готварска сол, без консерванти, без йод и други примеси. В този случай добавките могат да навредят, да предизвикат раздразнение. Водата, която ще използвате, също трябва да е чиста от примеси. За целта е подходяща дестилирана, филтрирана или преварена вода, както и дъждовна или разтопена от лед вода. Концентрацията на солта във водата трябва да съставлява 8-10%. Ако е по-малко, няма да е ефективно, ако е повече, може да доведе до увреждане на капилярите и да предизвика раздразнение на кожата.

Ето как се приготвя солният разтвор: необходими са литър вода и три супени лъжици сол (90 г). Ако ще използвате солната превръзка за болка в ставата, е достатъчна една чаша вода и 20 грама сол. Разтворът може да се раздели на две части, като използвате и при следващата процедура, но предварително трябва да се загрее. Тази останала част можете да съхранявате едно денонощие в плътно затворен съд. Преди да пристъпите към процедурата, загрейте на котлона солния разтвор до 50-60 градуса.

Превръзките със сол лекуват следните 12 болести

Ето как правилно се прави превръзката: Необходимо ви е парче плат от памучна или ленена тъкан, нагънато на 4 слоя, или марля, нагъната на 8 слоя. Ако предпочитате тампон, използвайте обикновен памук. Солната превръзка трябва да пропуска въздух. Нагънатата тъкан се потапя в горещия разтвор за една минута. След това леко се изцежда, така че от нея да не капе вода, и се налага на болното място. Кожата трябва да е чиста и суха, без кремове и мехлеми. Освен това на кожата не трябва да има драскотини, увреждания, ранички. Превръзката се закрепва с бинт или лейкопласт, така че да прилепне плътно до болното място.

В никакъв случай не увивайте върху превръзката материал, който не пропуска въздух, например найлонова торбичка; нито пък вълнен шал. Превръзката трябва да стои през нощта. Ако нямате противопоказания, тя може да остане на болното място до 12 часа. Когато на сутринта я свалите, болното място се изтрива със салфетка, напоена с топла вода, след което се изтрива и със суха кърпа. Ако се налага да си сложите солна превръзка на корема, трябва да я закрепите много плътно с бинт. През нощта обемът на корема намалява и превръзката става по-свободна, затова ако не е закрепена плътно, тя ще се извърти и няма да има полза от нея. Ако сте решили да лекувате със солна превръзка гърба си, се налага да навиете във формата на цилиндър тъкан, който да поставите под гръбначния стълб и да закрепите с бинт. Това цилиндърче ще позволи на превръзката да прилепне плътно на болното място. Ако е за раменния пояс, бинтоването е във вид на осморка - през гърба и под мишниците. Ако пък се налага да положите солна превръзка на долната част на гръдния кош, тогава увивате бинта в кръг. При левкоза превръзката се налага на цялото тяло на принципа на завиване с чаршаф. Ако сте решили именно чрез солна превръзка да прочистите организма си, се използва обикновена памучна риза, която се напоява с разтвора и се облича за през нощта.

Превръзката със сол има абсорбиращо действие, твърдят специалистите. При съприкосновение с кожата влагата от превръзката изсмуква вирусите, микробите, болестотворните бактерии, токсините и отровите. При това тъканите на организма се обновяват и изчистват.

Лечение на синузит, хрема и фронтит. При синузит превръзката се поставя на бузите, носа, обхващайки и част от челото. На носните крила се слагат памучни тампони. Отгоре превръзката се фиксира с бинт. Оставя се за през нощта, а на сутринта се премахва. Лечението продължава до пълното оздравяване. За засилване на ефекта носът се промива с 9% солен разтвор.

За лечение на ставите, бурсит, полиартрит, артрит превръзката се налага на болните стави, като трябва да обхване крайника на 15 см над и на 15 см под проблемното място. Престоява през нощта. Процедурата се прави в продължение на две седмици.

Мускулни болки. При преумора, болки в мускулите и разтягания превръзката се слага на засегнатото място. За по-добър ефект при преумора допълнително може да наложите солната превръзка и на кръста, и на шията си. На сутринта дори силната болка намалява, а при повторна процедура - изчезва.

Ангина. При всякакви възпалителни процеси в гърлото - ангина, трахеит, ларингит, превръзката се поставя на шията. При главоболие се слага на шията и главата и се фиксира с общ бинт. Процедурата трябва да се повтори не по-малко от 3 пъти. Превръзката на гърлото се слага вечер, преди сън, на сутринта се сваля. Върху нея увивайте кърпа или шал. Още след първата процедура ще се почувствате по-добре.

Пневмония, бронхит. При бронхит превръзката се слага на гърдите, а при пневмония - на гърба откъм болната страна. След това се фиксира така, че да не пречи на дишането, но да е плътна, като отгоре увиете кърпа или шал. За по-плътно прилепване на гръбнака се слага навита на цилиндърче кърпа. Срокът на лечение е 5 дни. При белодробни кръвотечения превръзката е противопоказна.

Лечение на сърдечни болести. Солната превръзка се използва при перикардит, ендокардит и миокардит. За целта е нужна памучна кърпа “на квадратчета, на вафлички” като се нагъва на три. Потапя се в затопления солев разтвор и се изцежда. Превръзката се слага на лявото рамо, обхващайки сърдечната област отпред и отзад. Краищата се фиксират с бинт. Процедурата се провежда през ден, 7 пъти. При стенокардия, порок на сърдечните клапи и исхемична болест на сърцето солната превръзка е противопоказна.

Щитовидна жлеза. Солната превръзка се използва при лечение на гуша в напреднала фаза. Такава процедура подобрява състоянието, но за съжаление не се справя с болестта окончателно.

Черен дроб. При заболявания на черния дроб солните превръзки се редуват с горещи грейки. Жлъчните протози се разширяват и освобождават застоялата жлъчна течност, изкарвайки я през червата.

Червата. При възпалителни процеси в червата превръзката се слага на корема, процедурата се повтаря 7 дни. При отравяния солната превръзка помага отведнъж, но при тежка форма се повтаря 4 пъти.

Главоболие. Солният разтвор помага при главоболие, предизвикано от възпаление, оток на мозъка или мозъчната обвивка, от воднянка и тумор на мозъка. При склероза на съдовете на главния мозък дадената процедура е противопоказна. Превръзката се поставя по принципа на широки ивици или шапчици. Отгоре се закрепва с бинт.

Мастопатия, рак на гърдата. Солната превръзка е много ефективна при мастопатия и рак на гърдата. Лечението продължава 2-3 седмици. Това ефективно средство се използва и при левкоза, лъчева болест, анемия, аденом на простата, доброкачествени и злокачествени тумори на кожата, хематоми, изгаряния. Може да се използва и за изчистване на организма от натрупани шлаки и отрови.

При гнойна рана. Две чаени лъжички сол се разтварят в 200 мл вода, получава се около 8-10-процентен разтвор. Марличка или бинт се натапя в разтвора, изцежда се и се налага на раничката. Като изсъхне - пак. И така, колкото е необходимо. Това е оптималното съотношение - 2 чаени лъжички на чаша вода. По-малка концентрация няма да действа. Ако е повече, ще навреди. Затова спазвайте пропорцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пена къдравата

    7 7 Отговор
    А с чушки да опитамли?
  • 2 Дръндеф

    6 4 Отговор
    Пробвай с патладжан
  • 3 Ттттттт

    1 6 Отговор
    Кой ги мисли тез гупости бе
  • 4 Ттттттт

    1 8 Отговор
    Кой ги мисли тез гупости бе
  • 5 Магаре в кола...

    4 4 Отговор
    Я кат се порежем и сипя сол у раната,она мноу боли....!