18 Април, 2012 13:36 725 0

На Олимпиадата Китай с бойкот на месото

  • олимпиада-
  • лондон-
  • китай

 

Спортистите от олимпийския отбор на Китай няма да се хранят с месо по време на Игрите в Лондон поради опасения, че в него може да се съдържат вещества, които да дадат положителни проби за допинг.

Това съобщават местните медии, точно 100 дни преди старта на Олимпиадата в британската столица. Става въпрос за овче, свинско и телешко месо. Вместо него олимпийците от Поднебесната империя, които преди 4 години у дома станаха първи в неофициалното отборно класиране на Пекин 2008, ще компенсират нуждата от белтъчини в организма, като наблягат на протеинови добавки и риба.

Китайските спортни функционери се опасяват, при това не без основание, от чистотата на месните продукти. Ситуацията стана проблемна, след като в свинско месо в Китай бе открит "кленбутерол", който е сред забранените вещества.

Още миналата година преди Световното първенство по водни спортове в Шанхай Международната федерация по плуване (FINA) препоръча на участниците да се хранят само в проверени от федерацията хотели и ресторанти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА