Last news in Fakti

12 Май, 2019 08:30 17 326 29

Брак без секс - защо се случва?

  • брак-
  • секс-
  • проблем-
  • без секс

Вижте кои могат да са причините за този проблем

Брак без секс - защо се случва? - 1
Снимка: Shutterstock

Много женени двойки и живеещи на семейни начала попадат в клопката на нежеланието за интимност. Този проблем е наистина често срещан, пише struma.bg. Въпреки това темата все още е табу и много двойки не признават пред себе си и пред терапевт, че в брака или връзката им сексът вече е рядкост.

С течение на времето отдалечеността се увеличава, пропастта между двамата става все по-дълбока, а решенията на проблемите все по-трудно откриваеми. Ако сте заседнали в еднообразието на брак без секс, вижте кои могат да са причините за този проблем:

1. Не можете да говорите за секс

Някои двойки се притесняват да признаят проблемите си и да говорят за тях. Правят се, че не съществуват, докато напрежението расте. Една от причините липсата на секс да се задълбочава може да е именно в трудностите, които изпитвате да говорите за това.

2. Под голям стрес сте

Вие или партньорът ви сте под напрежение по друга причина в ежедневието си. Това може да ви пречи да се отпуснете и да се отдадете на интимност.

3. Имате различия в либидото

Някои двойки имат затруднения в напасването на сексуалното си желание. Ако имате различни сексуални нужди или изпитвате желание за секс по различно време, това може да е в основата на проблема.

4. Борите се с емоционални и психологически проблеми

Страдащите от депресия, тревожност, безпокойство, безсъние, посттравматичен стрес, причинен от сексуално или друго насилие често са сред хората, които изпитват проблеми в интимен план. Ако партньорът ви прояви разбиране и заедно положите усилия да преодолеете проблема, желанието за секс ще се върне.

5. Имате сериозен проблем във връзката

Понякога проблемите, които нямат нищо общо със секса, все пак му влияят зле. Ако сте изгубили желание за интимност вследствие на нерешен проблем или някаква пречка във връзката, това може да е в основата на сексуалните смущения между вас.

6. Критикувате се взаимно

Критиката трябва да е градивна, а не обидна или унизителна. Ако тя присъства между вас във всяко отношение – секс, държание, общуване, мисли и действия, това е наистина голям проблем, който руши не само интимността, но и любовта във връзката.

7. Имате нереалистични очаквания от секса

Много често някои хора имат твърде високи представи за това какво би трябвало да получат от секса. Реалистичната преценка винаги е най-добрият приятел, защото при нея разочарованията идват по-трудно.

8. Страдате от тревожност по отношение на представянето в леглото

По една или друга причина може да страдате от безпокойство, причинено от ниско сексуално самочувствие. Обикновено се проявява при мъжете, които са под натиска на представата за издръжливост в леглото. При жените проявлението е свързано често с голотата и външността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Lyd1q

    36 3 Отговор
    Кат нема у брака се намира във шубрака ... идиш тук, идиш там-и то само си дойде (^_^)
    Ем той затуй мойте колежки, дето не са видели от ''милиони години'' апък са баш годините,в който най-много им трябва- са уплашени и изнервени като пациент пред доктора :)
  • 4 боцмана

    53 5 Отговор
    Защото има много секс без брак.
  • 5 Философче

    40 1 Отговор
    Много често очакванията на партньорите са различни и представите за брака са доминирани от романтика.Реалноста обаче е такава,че когато хората осъзнаят колко са сгрешили нещата вече са сложни.Следват изневери,разводи,нещастни дечица...и т.н.
  • 6 аааааааааааааа

    43 7 Отговор
    бракът е края на секса
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Скорпион

    26 4 Отговор
    Това че не се шие във вкъщи изобщо не значи че не се шие някъде навън! На ваше място доста бих се замислил каква схемата и къде си набавя някой кефа!

    Коментиран от #28

  • 9 Гъс с коса

    6 16 Отговор
    Секс, мразя го, защото всичко е лъжа....!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Комуниста

    17 21 Отговор

    До коментар #10 от "Българофил":

    А сеага сме 52 щат най мизерния от всичките 52!Другия вариант, сектор 28 също най мизерния обаче от ЕС.
  • 12 Д-р Бостанджиев

    36 2 Отговор
    Като се появи първото дете и всичко приключва, на жените им порастват крила и става елате ни вижте, като се появи второто, тогава влиза в сила поговорката "мир вкъщи, любов навън", както казва една моя позната, време е да си починем от щастлив семеен живот, 2 часа емоция и после бегом вкъщи, и вълкът сит и агнето цяло, но за целта гузната съвест трябва да се оперира, и трябва да се знае, и че и на бай Хой му минава времето, и на жените им идва паузата, и назландисването с с разни романтични мотиви и сваляне на звезди не върши работа, хайде със здраве.
  • 13 Лорчето от красивия град!!!!!!

    36 4 Отговор
    Аз все пак си мисля, въпреки всички размисли и страсти, все още има за радост такива двойки, ако са красиви, себеуважаващи, уважаващи семейното гнездо, те има дълъг сексуален живот, защото. красивия човек и на достолепна възраст, изглежда добре, без намеса на доктори...! Виждала съм възрастни двойки, които все още се гледат с любов без омраза, това е много мила гледка...

    Коментиран от #14

  • 14 жоро уудстока

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лорчето от красивия град!!!!!!":

    Лорче,много си готина-пожелавам да ти се сбъдне написаното от теб.Според мен обаче в повечето случаи става както описаното от "доктора"/"гад"-описал си го много точно,за съжаление/.

    Коментиран от #15

  • 15 Виж ко

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "жоро уудстока":

    Аз това не го пиша за мечти, то когато не е било в тикви, та в кратуни, аз пиша истини, които съм ги виждала със собствените си очи...! Аз не лъжа, един път излъгах и то невинно и ми излезна солено през носа...!! На мен вече не ми трябва секс...!! Само едно ми трябва, за да се почувствам наистина щастлива в този скапан живот...!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Nature

    13 0 Отговор
    Природата го е измислила ! Слушайте нея ! Ако нямате сексуално влечение към някой/я , това означава ,че не трябва да създавате потомство с този човек ! Игнорирам случаите когато някой от двамата е импотентен !
  • 20 Малкото Лорче

    8 2 Отговор
    Съгласна съм с президента Клинтън че сФиркатс не е секс
  • 21 Мордехай Мошекрадев

    6 1 Отговор
    На такъв брак му слагаш точка..
  • 22 СТАЛИН

    6 1 Отговор
    да бракът не е секс. бракът ЕДОСТОЙНО ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ МЕЖУДУ МЪЖА И ЖЕНАТА.ХАОСЪТ ВЪВ ГЛАВИТЕ НА СЕГАШНИТЕ МЛАДИ ХОРА ЗА ВЗАИМЕН ЖИВОТ ОТРИЧА СЕМЕЙСТВОТО ОСНОВАНО НА БРАКА.
  • 23 прост

    3 2 Отговор
    аз шибам без брак.. по ми е лесно
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 😂😂😂

    0 0 Отговор
    Тази статия не е много издържана, а връзката й със семейния живот направо липсва. По-скоро има някакви попадения по отношение на гаджетата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 аманаман

    0 0 Отговор
    Дребните обиди и натрупването им води до нежелание за секс в брака и в по-дългите връзки, както и срамът да споделяш желанията си по-отрано. Секса още е табу масово у нас. Най-често някои просто се дистанцира, игнорира и другия в един момент се изнася, но той излиза виновен. Или търпи или разиграва циркове, които са ясни за всички и има паралелни връзки. Обикновено цената на това лицемерие го плащат децата.

    ЛИПСВА КУЛТУРА!
  • 28 Ivanka

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион":

    Това е едно на ръка ,че мъжа или жената го правят отвън може би ,пропуснали да да кажат ,че като запрелчат на лелка и чичка и желанието изчезва хаха второ ,сами са си виновни като имат нереалистични очаквания или несходни интереси какъв вид секс да правят кога и тн ,това е може би най-главното . Не може на изврстеняка да му се прави сутрин и да очаква ,че ще се съглася ....не че ще бъда женена за него изобщо де
  • 29 ахам

    0 0 Отговор
    Защото нямат пари да живеят отделно и трябва да си делят сметките...В България често се случва...