Last news in Fakti

2 Юни, 2019 11:57 11 204 20

Семейство получи остров, но избяга от него

  • остров-
  • стопанисване-
  • животни-
  • грижа-
  • конкурс-
  • печалба-
  • семейство

Нед и Софи Шерер трябваше да да грижат за острова, но не успяха да се справят

През пролетта на 2019 година компанията Bardsey Island Trust проведе конкурс за наблюдател на остров Бардси, който се намира край бреговете на Северен Уелс.

Победителят трябваше не само да живее на острова и да се грижи за него, но и да стопанисва животните в местната ферма.

Сред 50-те кандидати журито избира семейството на фермер - 44-годишният Нед и 45-годишната Софи Шерер от Уелс, които получили острова за ползване и то за цели три години. Те били назначени и с прилична заплата от 20 хиляди долара на човек. Заедно със семейството на приказния остров заминали и двете им деца - 10-годишният Сам и 12-годишната дъщеря Роуън.

В началото всичко било като от приказките, но нещата не се оказали такива, каквито изглеждат. Няколко дни, след като семейството стъпило на острова, техният син си изкълчил крака и се наранил, падайки върху камък. На следващия ден Софи извикала спасителните служби и заедно с децата заминала за болница в Уелс.

На Бардси останал само Нед, който трябвало да води самостоятелно домакинството във фермата, освен това бил длъжен да обслужва и туристите, които често пристигали на екскурзии на острова.

Самото място било много популярно сред пътешествениците под наименованието "Островът на 20-те хиляди светци".

На негова територия се намират руините на абатството на Св. Мария и според легендата там бил погребан самият крал Артур. Така че на острова пристигали редовно групи туристи.

Нед издържал на това подлудяващо темпо едва месец, след което се свързал с организаторите на конкурса и помолил да му разрешат да напусне острова. В момента позицията на Нед отново е вакантна и за нея се търсят други хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащ

    24 0 Отговор
    Е, и?
  • 2 Минаващ от тук

    63 5 Отговор
    Работа иска! Да бяха го дали на нашенци. 20 000 долара на месец. Ще прекопаят острова за тия пари.

    Коментиран от #5, #12

  • 3 Старата маймуна..!

    11 1 Отговор
    Животът е доста непредвидим, дори за тези добри хора, така че има със самочувствие , които се мислят за недосегаеми...!!!!
  • 4 БЧК

    21 3 Отговор
    Къде пише, че : $ 20 000 е месечно възнаграждение ?
    Ако новината не е fake, по-скоро е годишно.

    Коментиран от #6

  • 5 Бачо Киро

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Минаващ от тук":

    Да бе, дръжки ... Само парите си прочел и толкова ... Хората е нямало да се махнат, ако детето му не се е било наранило, нормално жена му и децата да се махнат, а той сам да не окряка. Да не мислиш, че ти ще окрякаш сам да се грижиш за ферма и да ти идват туристи? Ще окрякаш друг път ....

    Коментиран от #7

  • 6 Бачо Киро

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "БЧК":

    Естестено, че е годишно.
  • 7 Минаващ от тук

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Да бе, затова после и не са се върнали. И за тебе като гледам ще ти дойде в повече да работиш и да посрещаш туристите. Не съди за всички по себе си. Много мразя някой да седи в засада и като прочете нещо започва да хейтва. Добре би било да изразиш собствени мисли, ако имаш такива. Ако ще крякаш те разбирам. Как да изрази човек мисъл с крякане.
  • 8 САП

    28 2 Отговор
    Да бе да някой ги дава тия луди пари 20000 долара на човек месечно. В други сайтове пишат "годишната заплата e 16 500 британски лиpи за надзирател и 8000 британски лири годишно за помощник надзирател. Осигуряват двустайно жилище на острова със платени всички комунални разходи. А между другото трябва да се грижиш (500 - 1000 овце) във ферма и да посрещаш туристи(екскурзовод). Няма нищо работа. И това за единия 1680 долара месечно за втория 840 долара месечно. В жевотновъдството заетостта реално е 12-16 часа дневно 365 дни годишно. Тия си търсят роби направо.
  • 9 Веднага тръгвам

    3 4 Отговор
    Това е нищо работа.
  • 10 Ако заплатата е за месец отивам.........

    5 9 Отговор
    А като имам зор мога ли да оправям животните анално или това не е записано в клаузата.....,..
  • 11 Веднага тръгвам

    4 4 Отговор
    Дали още е свободно мястото ,и кой се грижи за животните сега отивам и не връщам повече.
  • 12 Да си знаеш

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Минаващ от тук":

    20К зелени ама годишно бе пич-какви на месец те гонят бре...
  • 13 Боко островитянина

    14 2 Отговор
    Боко, ще купи и този остров и мъките им приключват ! А на острова, ще прати Цветанов да се грижи за животинките и туристите! Там, ще прати и всички останали непослушни герберасти, които не се отчитат, както трябва !

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    11 13 Отговор
    Че 1680 $ и 840$ малко ли са ? На сегашния курс първите са към 3000лв и 1300лв и какво има да им гледаш толкова на овците на остров . Ако е заградена територия паш ги пускаш сутрин да пасат и ги прибираш вечер имаш да ги издоиш , за което ме съмнява ,че става на ръка , най вероятно всичко е механизирано. Посрещаш туристи няколко пъти месечно за това получаваш и някой друг долар бакшиш от самите туристи. Че то тук да работиш по 12/13 часа на ден по добре ли е ? Парите са добри за работливо семейство , за мързеливите българи и по 100 хиляди долари да им дадеш на година все ще им е малко.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Баце, не си стъпвал на село до го е..ба! Ръсиш глупости на общо основание. 100 овце да имаш знаеш ли колко работа имаш покрай тях
  • 16 onq s korq

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Боко островитянина":

    не че не се отчитат, ами са стиснати и не искат да си платят данъците по пазарни цени, което може и да е от страх, че имат няколко милиона при заплата от 3500 лв
  • 17 Да беха питали боки😂😂

    5 0 Отговор
    Ка се стопанисва остров😂😂
  • 18 Българин.

    4 3 Отговор
    Тоз чел, ама недочел. Общо за двама човека месечна плата 16 000 паунда😁, тоз пък откъде си ги измисли тез долари.
  • 19 Патриот

    10 0 Отговор
    те тия са бли като като в България - шофьор, той и монтьор, той и електротехник и технолог-земеделец.
    изисквания за тази длъжност:
    - английски, руски немски, писмено и говоримо перфектно
    - познание в областа на техниката, земеделието и електотехниката
    - до 25 години
    - с 10 години стаж в областа
    - препоръки
    - умение за работа в енергичен и развиващ се колектив
    - Заплата 850лв+допълнителни бонуси(евентуално).
    - ненормирано работно време(между 8 и 12 часа дневно)
    - осигуровки за 4 часов работен ден.
  • 20 onq s konq

    3 7 Отговор
    При заплата 20х. на човек,това прави общо 40хил. за исландеца и жена му.Ако отдели от тия пари едно 15хил. с които да И СИ НАЕМЕ ДВАМА ТРИМА РАБОТНИЦИ срещу заплащане/източноевропейците излизат по-евтино/,просто 3 години щеше "да върти синджира" и да си свирка!Лошото е,че там от влагата исладнските им мозъци хващат мухъл и не функционират правилно.