Last news in Fakti

8 Юли, 2019 16:53 9 520 8

Откриха Атлантида край японски остров?

  • откриха-
  • изгубена цивилизация-
  • извънземни-
  • теория на конспирацията-
  • скот уоринг-
  • атлантида-
  • японски остров

Теоретиците на конспирацията забелязали подводна структура близо до бреговете на остров

Откриха Атлантида край японски остров? - 1
Снимки: shutterstock

Любителите на конспиративни теории смятат, че са открили азиатската Атлантида, след като са забелязали някои странни структури под водите на Япония.

Изследователите издирват тайнствената Атлантида вече повече от две хилядолетия, откакто за пръв път тя е описана от Платон през 350 г. пр. Хр.

Сега известният теоретик на конспирацията Скот Уоринг смята, че е намерил митичния град близо до бреговете на Япония. Анализирайки Google Earth, той забелязал няколко малки странни структури в плитките води край бреговете на японския остров Цуцу.

Откриха Атлантида край японски остров?

Те образували една по-голяма структура, наподобяваща стена, с форма на буквата S и с дължина приблизително от шест метра.

Ако се окаже, че находката му не е изчезналата Атлантида, то Уоринг има и друга теория, според която тя би могла да е построена от древни извънземни.

В своя блог ET Database Уоринг пише: „Използвах Google Earth Maps, когато намерих този символ в океана. Той е около 1-2 метра дълбок и близо 6 метра широк. Символът изглежда стар - не на хиляди, а на милиони години. За да може да се вижда така добре, трябва да е издълбана много дълбоко. Опитах се да го сравня с писмеността на древните японци, но не намерих нищо подобно.Възможно е преди милиони години и извънземна култура да е слязла на това място, за да създаде град. Възможно е и този град да е и самата Атлантида."

Откриха Атлантида край японски остров?

"От доказателствата по цял свят е очевидно, че извънземните са населявали земната повърхност преди милиони години, но това може да е едно от малкото места, където са открити извънземни писмена.", пише още уфологът и търсач на мистерии.

Атлантида за пръв път е спомената от гръцкия философ Платон през 350 г. пр. Хр. Той описва един мистериозен остров, който на пръв поглед просто е изчезнал.

Някои смятат, че Санторини, един от цикладските острови в Егейско море, е изгубеният град Атлантида, където огромно вулканично изригване унищожава минойската култура - древна цивилизация, която процъфтява между 3650 и 1400 г. пр. Хр.

Една от най-новите хипотези за местоположението на Атлантида е, че тя е била открита в Окото на Сахара. Разположена близо до Уадан, в централната Мавритания, се намира структурата Ришад, известен също като Окото на Сахара.Твърди се, че кръговата ѝ форма е създадена при падането на астероид, въпреки че няма достоверни доказателства в подкрепа на това.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    18 6 Отговор
    Атлантида не се споменава за първи път от Платон а само от него, нито един друг съврененник и други преди него не я споменават. Платон е бил един фантазьор, като е описвал Атлантида всъщност е споделял фантазиите си за една много по напреднала технологича държва или (град държава)!!
  • 2 Тая трачева

    10 6 Отговор
    Е решила да счупи тъпомера днес !
  • 3 Ти да видиш!

    8 3 Отговор
    А сега, да продължим с конспирацията за атлантите, траките и прабългарите! Пък, знае ли човек! Както е казал Шопенхауер - "Прастара заблуда е, че съвършено вярно е само това, което е доказано."

    Коментиран от #5

  • 4 Явертъу

    18 0 Отговор
    Македонците са наследници на оцелелите Атланти.
  • 5 Иванов

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш!":

    Колега, ти с Шопен си лягаш, с Хауер ставаш! Аман от дървени философи!
  • 6 Мари

    1 0 Отговор
    Точно така, Плотон, или Платон, все едно- е бил голям фантазьор. Под влиянието на наркотични треви , какво ли не му се е привиждало.
  • 7 НаркОман

    1 0 Отговор
    наркОтиците не прощават!
  • 8 MrExpedience

    0 0 Отговор
    Хм..... Време е да намерят европейската атланда!