ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пикантни пикник ребърца

Сервирайте с изстудени в близкия ручей пресни зеленчуци

Публикувана: 25 Юли, 2019 11:04
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1701
Рецепта на деня: Пикантни пикник ребърца
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Подгответе се за кулинарен туризъм в гората с тази рецепта за пикантни пикник ребърца:

Необходими продукти:

свински ребра - 1. 5кг.

ЗА МАРИНАТАТА

кетчуп - 8 с.л.
соев сос - 2 с.л.
балсамов оцет - 2 с.л.
мед - 2 с.л.
сос табаско - 2 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
кимион - 0, 5 ч.л.
чили - 0. 5 ч.л.
чесън на прах - 0. 5 ч.л.
тъмна бира - 100 мл
олио - 50 мл

Начин на приготвяне:

Ребрата се измиват добре и се подсушават.

В подходящ съд се смесват черният пипер, кимионът, чесънът, чилито и се разбиват добре с добавените кетчуп и мед. Добавя се соевият сос, балсамовият оцет, сосът табаско, тъмната бира и олиото и се разбърква до хомогенна смес.

С така получената марината ребрата се натриват добре с ръце, нареждат се плътно в съда и се оставят за една нощ в хладилника.

На сутринта ребрата са готови за пикника.

Подгответе място за огъня. Обезопасете го, като го заградите с камъни и изчистите около него сухите треви листа и съчки. Винаги разполагайте с поне една 10 л. туба с вода.

Напалете го със сухи букови или дъбови дърва. Когато остане на жар, разстелете я и наредете 4 камъка за подпорки на скарата. Нагорещената скара натрийте с лук и парче сланина. Поставете ребрата на загрятата скара и печете до готовност от всички страни.

Сервирайте с изстудени в близкия ручей краставици, домати, зелена чушка и пресен лук. Няма да е грях и нещо друго изстудено в ручея да се налее в чашите, за да бъде пълно уединението.

Не забравяйте огъня! След като сте приключили със скарата, залейте го обилно с вода до пълното му изгасване, съветва recepti.gotvach.bg. След приключване на пикника съберете всички отпадъци и ги изхвърлете в определените за това места.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Грую
1 Отговор
От продуктите ребърцата ги забравете. Има африканска чума!

Коментиран от #5


Оценка:
-1 +7

Jack Bauer
2 Отговор
Също така може да замените изстудените в близкия ручей пресни зеленчуци със изстудени в близкия ручей бирички.

Оценка:
-0 +11

Мъжка захапка...
3 Отговор
Обичам ребърца, може и без марината, осолени, на голяма скара печени...! Въй...! 100кг...!

Оценка:
-0 +7

Китко Миткин
4 Отговор
Е сега, поне свински ребърца, дал господ. Стига, да му се копай на човек.

Оценка:
-1 +5

Галя
5 Отговор

До коментар #1 от "Грую":


Хахахаааха

Оценка:
-0 +0

6
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.