Подгответе се за кулинарен туризъм в гората с тази рецепта за пикантни пикник ребърца:
Необходими продукти:
свински ребра - 1. 5кг.
ЗА МАРИНАТАТА
кетчуп - 8 с.л.
соев сос - 2 с.л.
балсамов оцет - 2 с.л.
мед - 2 с.л.
сос табаско - 2 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
кимион - 0, 5 ч.л.
чили - 0. 5 ч.л.
чесън на прах - 0. 5 ч.л.
тъмна бира - 100 мл
олио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Ребрата се измиват добре и се подсушават.
В подходящ съд се смесват черният пипер, кимионът, чесънът, чилито и се разбиват добре с добавените кетчуп и мед. Добавя се соевият сос, балсамовият оцет, сосът табаско, тъмната бира и олиото и се разбърква до хомогенна смес.
С така получената марината ребрата се натриват добре с ръце, нареждат се плътно в съда и се оставят за една нощ в хладилника.
На сутринта ребрата са готови за пикника.
Подгответе място за огъня. Обезопасете го, като го заградите с камъни и изчистите около него сухите треви листа и съчки. Винаги разполагайте с поне една 10 л. туба с вода.
Напалете го със сухи букови или дъбови дърва. Когато остане на жар, разстелете я и наредете 4 камъка за подпорки на скарата. Нагорещената скара натрийте с лук и парче сланина. Поставете ребрата на загрятата скара и печете до готовност от всички страни.
Сервирайте с изстудени в близкия ручей краставици, домати, зелена чушка и пресен лук. Няма да е грях и нещо друго изстудено в ручея да се налее в чашите, за да бъде пълно уединението.
Не забравяйте огъня! След като сте приключили със скарата, залейте го обилно с вода до пълното му изгасване, съветва recepti.gotvach.bg. След приключване на пикника съберете всички отпадъци и ги изхвърлете в определените за това места.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Грую
Коментиран от #5
11:15 25.07.2019
2 Jack Bauer
11:37 25.07.2019
3 Мъжка захапка...
11:59 25.07.2019
4 Китко Миткин
13:08 25.07.2019
5 Галя
До коментар #1 от "Грую":
Хахахаааха17:03 25.07.2019
6 Този коментар е премахнат от модератор.