25 Юли, 2019 11:04 2 189 6

Рецепта на деня: Пикантни пикник ребърца

  • ребърца-
  • пикантни-
  • рецепта-
  • марината-
  • скара

Сервирайте с изстудени в близкия ручей пресни зеленчуци

Рецепта на деня: Пикантни пикник ребърца - 1
Снимка: Shutterstock

Подгответе се за кулинарен туризъм в гората с тази рецепта за пикантни пикник ребърца:

Необходими продукти:

свински ребра - 1. 5кг.

ЗА МАРИНАТАТА

кетчуп - 8 с.л.
соев сос - 2 с.л.
балсамов оцет - 2 с.л.
мед - 2 с.л.
сос табаско - 2 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
кимион - 0, 5 ч.л.
чили - 0. 5 ч.л.
чесън на прах - 0. 5 ч.л.
тъмна бира - 100 мл
олио - 50 мл

Начин на приготвяне:

Ребрата се измиват добре и се подсушават.

В подходящ съд се смесват черният пипер, кимионът, чесънът, чилито и се разбиват добре с добавените кетчуп и мед. Добавя се соевият сос, балсамовият оцет, сосът табаско, тъмната бира и олиото и се разбърква до хомогенна смес.

С така получената марината ребрата се натриват добре с ръце, нареждат се плътно в съда и се оставят за една нощ в хладилника.

На сутринта ребрата са готови за пикника.

Подгответе място за огъня. Обезопасете го, като го заградите с камъни и изчистите около него сухите треви листа и съчки. Винаги разполагайте с поне една 10 л. туба с вода.

Напалете го със сухи букови или дъбови дърва. Когато остане на жар, разстелете я и наредете 4 камъка за подпорки на скарата. Нагорещената скара натрийте с лук и парче сланина. Поставете ребрата на загрятата скара и печете до готовност от всички страни.

Сервирайте с изстудени в близкия ручей краставици, домати, зелена чушка и пресен лук. Няма да е грях и нещо друго изстудено в ручея да се налее в чашите, за да бъде пълно уединението.

Не забравяйте огъня! След като сте приключили със скарата, залейте го обилно с вода до пълното му изгасване, съветва recepti.gotvach.bg. След приключване на пикника съберете всички отпадъци и ги изхвърлете в определените за това места.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    7 1 Отговор
    От продуктите ребърцата ги забравете. Има африканска чума!

    Коментиран от #5

  • 2 Jack Bauer

    11 0 Отговор
    Също така може да замените изстудените в близкия ручей пресни зеленчуци със изстудени в близкия ручей бирички.
  • 3 Мъжка захапка...

    7 0 Отговор
    Обичам ребърца, може и без марината, осолени, на голяма скара печени...! Въй...! 100кг...!
  • 4 Китко Миткин

    5 1 Отговор
    Е сега, поне свински ребърца, дал господ. Стига, да му се копай на човек.
  • 5 Галя

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Хахахаааха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.