ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Неделна торта без печене

Поглезете се!

Публикувана: 28 Юли, 2019 10:41
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12702
Рецепта на деня: Неделна торта без печене
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Неделя е време за почивка и за вкусни гозби, пише edna.bg. Тази рецепта за торта е много лесна и вкусна.

Необходими продукти:

220 гр бисквити
100 гр краве масло
1 супена лъжица мед
100 гр млечен шоколад
100 гр натурален шоколад
2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици уиски (ром)
1 чаена лъжичка екстракт ванилия
200 мл течна сметана
нарязани на ситно
леко запечени орехи
цели ядки за украса

Вариант: заменете ванилията с екстракт портокал и добавете в крема ситно нарязани захаросани портокалови кори

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на ситно и смесете с разтопеното с меда масло. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Постелете дъното на кръгла тавичка (22-24 см в диаметър) с прозрачно домакинско фолио - краищата трябва да излизат от ръбовете.

Изсипете бисквитената смес в тавичката и с ръце оформете блата. Поставете в хладилника да се стегне, докато приготвяте пълнежа.

Начупете шоколада на парченца и разтопете на водна баня. Добавете пудрата захар, алкохола и ванилията и разбъркайте. Разбийте сметаната и внимателно добавете към шоколада. Изсипете сместа в тавичката с блата и подравнете. Загладете повърхността и поставете в хладилник поне за 2 часа, за да се стегне.

Извадете от хладилника и с помощта на фолиото и прехвърлете в чиния за сервиране. С остър нож изравнете краищата. Поръсете със ситно нарязани леко запечени орехи. Декорирайте с цели орехови ядки.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Ами това е нещо, като сладък салам...! Но по вкусно ще ми бъде, друг да ми я приготви...!

Оценка:
-3 +8

Бай кръстьо
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Ужаст, калорийна бомба! Шоколад, мед, масло, че и пудра захар... Десерта трябва да е лек и ефирен!

Коментиран от #3


Оценка:
-4 +11

ГЛАДЕН
(гост)

Неутрално
3 Отговор

До коментар #2 от "Бай кръстьо":


Не се безпокой, като махнахме свинското и сме само на люцерна, тъкмо ще си наваксаме колорийния дефицит.

Оценка:
-1 +10

Тончо питбула..!
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Кога си готвил през живота си, никога..! Тази торта е за малки атрибутчета, че са по трудни за , захранване,,...!

Оценка:
-0 +4

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.