Last news in Fakti

8 Август, 2019 17:30 2 389 4

Любимата диета на знаменитостите - опасна за здравето

  • шивам джоши-
  • диета-
  • кето диета-
  • кетогенна

Американски професор не е убеден в полезността на този хранителен режим

Любимата диета на знаменитостите - опасна за здравето - 1
Снимка: Shutterstock

Кетогенната диета, която напоследък стана любима на знаменитости като Ким Кардашиян, Гуинет Полтроу и Хали Бери, може да се окаже опасна за здравето.

Наричаната също кето диета е характерна с това, че е нисковъглехидратна и богата на мазнини. Тя предполага отказ от бобовите и пълнозърнестите продукти, както и от някои зеленчуци. В същото време се препоръчва консумацията на тъмен шоколад, мазнини, авокадо и орехи.

Но Шивам Джоши, професор от Нюйоркския университет, не е убеден в полезността на подобен хранителен режим, който според него може да се окаже опасен за здравето.

"Аз защитавам нерафинираните въглехидрати, плодовете, зеленчуците, всички зърнени продукти, бобовите като лещата и др. Това са едни от най-полезните хранителни продукти на планетата!"

Джоши изтъква, че консумацията на пълнозърнести продукти не трябва да бъде спирана, както е при кето диетата. Те предпазват от сърдечносъдови заболявания. Специалистът изтъква, че не съществуват никакви научни изследвания за дългосрочните последствия за организма от спазването на кето диетата, пише dir.bg.

Целта на този хранителен режим е понижаването на калориите за сметка на намалената консумация на въглехидрати до 5%. По този начин в калорийния прием се падат 75% на мазнините и 20% на белтъците. Поради недостига на въглехидрати, организмът започва да топи мазнините, което води до намаляване на килограмите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професоре дате Шивам

    3 4 Отговор
    Имам стомах който може да смила костите на тоя американски боклук .
  • 2 Узуновата герма и сие...

    3 0 Отговор
    Аз няма да си търся млади любовници, че да правя диети...!
  • 3 Старите ромки и гейтаците

    3 0 Отговор
    Отново бойкотират срещу мен,не че са спряли,може би Василчу,иска да правя диета. !
  • 4 Радо

    0 1 Отговор
    Значи пръжки с лук и шпекована слалинка с чесън може - одобрявам я аз таз диета значи!!