Last news in Fakti

12 Август, 2019 12:18 6 204 30

Георги Христов обиден: Изгониха ме от България

  • георги христов-
  • певец-
  • изпълнител-
  • възмущение-
  • обида-
  • обиден-
  • изгониха ме-
  • българия

Наскоро изпълнителят направи мини турне из страната, което пожъна огромен успех

Една от легендитете на българската естрада - певецът Георги Христов направи шокиращо откровение пред последователите си в социалните мрежи. Преди дни естрадната звезда написа драматично послание в личния си профил във Facebook, с което обяви, че вече не живее у нас.

"За моя радост, не живея в БГ! Ееее и срам! От боклуците, управляващите! Боклуците, изгонили ме!“, написа Христов. Под публикацията му негови разстроени и притеснени приятели започнаха да го окуражават с мили думи и послания, напомняйки му, че той е сред най-големите наши звезди. "Ние оставаме твои почитатели, където и да си по света. Само бъди добре и се чувствай щастлив“, подкрепиха певеца негови фенове.

Въпреки че съвсем наскоро изпълнителят на "Черно и бяло“ направи мини турне из страната, което пожъна огромен успех, очевидно разочарованието от родната му страна се е настанило дълбоко в душата му, пише вестник Ретро.

Последните години от живота си Христов прекарваше между България и Гърция. Доскоро отскачаше в южната ни съседка само през топлите месеци, за да почива в китната си вила там. На финала на турнето си обаче решил, че ще се премести за постоянно. Сега пред него стоял въпросът с гражданството.

Вероятно в най-скоро време естрадният ас щял да си подаде молба и за гръцки документи, понеже възнамерявал повече да не плаща данъци и да не се осигурява у нас. Към радикалната стъпка го подтикнала и драмата с предстоящото му пенсиониране.

"Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те лева, които ще трябва да получа! За хората в нужда да останат! Иначе ще ме е срам!“. С тези думи звездата на родната естрада изрази в социалните мрежи съпричастност към възрастните в страната, които взимат минимална пенсия.

Големият ни изпълнител, който също както колегата си Васил Найденов едва ли ще вземе повече от 200 лева пенсия, която вече си е изчислил, предпочита да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни. Негови приятели споделят, че освен от държавното възнаграждение, което му се полагало за прослужения стаж, Христов като нищо можел да се откаже и от българското си гражданство, защото се чувствал недооценен и забравен от обществото и властимащите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    13 22 Отговор
    Легенда гейтак ,защо ли четем соросоодни агитаций и пропаганди

    Коментиран от #3

  • 2 Бачо Киро

    29 1 Отговор
    Що за глупости, въобще не е нужно да има гръцки документи за да се осигурява там. Просто си вади АФМ, един вид социален номер и си прави фирми, осигурява се, каквото му трябва... Щял да вади гръцки документи... Дръжки...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другия с коня

    24 18 Отговор
    Винаги е бил Нагъл...Ами хвани се да работиш нещо вместо да се оплакваш Некадърнико....Няма я БКП...Няма как да пееш вече за ”Светлото Бъдеще” ....Работи нещо...Срамна работа Няма...

    Коментиран от #9

  • 8 Люсак без Гей

    25 10 Отговор
    Как има къща в Гърция, пътува постоянно, тук има висок ста,а щял да получи пенсия 200 лева? Значи не се осигурява! Айде у лево!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хотел идиотите

    4 17 Отговор

    До коментар #8 от "Люсак без Гей":

    Там е палячо ти не го мисли не го плащай ти данъци и осигуровки бе боклук и аз нищо не плащам ще преживея в чужбина и ме боли уя за булгаристан разбра ли

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Другия с коня

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Георги Христов":

    Първо се научи да ПИШЕШ на Български...Научи Българския Език и после коментирай България и другите,Неграмотнико....

    Коментиран от #24

  • 14 Един от вас

    18 7 Отговор
    Тоя е много странен тип,никога не съм го харесвал и ми е все тая къде се е сврял...
  • 15 бибо

    20 7 Отговор
    А бе пич,върху каква сума си се осигурявал в Бг ? Или кога платиш ,кога не платиш-май е такава работата ! Пък сега -държавата виновна ! Ходи в Гърция и това е ! Няма голяма загуба !
  • 16 ПОЗНАВАЧ

    18 16 Отговор
    Бедни ми съфорумници! Половин България замина навън, и то по-добрата половина. И не към Москва. И точно тази половина ще възроди страната след време. Останаха лай-кучките да си мерят партийните билети и да си крият миналото. Лайте си, това умеете. След десетина години, след вас, по-добрите ще може и да се върнат. Дотогава търпение!

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 българин

    25 4 Отговор
    г-н Христов явно има достатъчно финансово обезпечение, за да живее в Гърция и да има имот там, който също има подръжка. А това състояние едва ли е дошло от южната ни съседка. Заложби му е дал Бог, така е, но и на много други е дал. За разлика от тях нашата република го е лансирала и развила в това което е. Не може да съществува такова неблагодарно същество и ние от простолюдието да го уважаваме и да сме му почитатели. Артистите са основните хора в нацията, които влияят върху културата на останалите и като такива немогат да си позволяват такива изказвания. Като е искал голяма пенсия да си е внасял пенсионни осигуровки. Има си ред. Не случайно преди години НАП бе предприела акция към родните певци. Доходи от милиони, а данъци и осигуровки нулеви.
    И да не ми вхали много много старите членки на ЕС. Майка ми чака 3 години докато й излезе решение за пенсиониране и сега още 2 г. за преизчисление, като резултат респективно пенсия на яве няма преведена. Подобна е ситуацията с чичо ми от Испания.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    КОГАТО БЯХМЕ ДЕЦА СЕ ОБИЖДАХМЕ С ПЕСЕННИ РЕЧЕТАТИВИ ,А ЕДИНИЯТ БЕШЕ: " ГОШО ГАЛОШО ...СКОЧИ У КОШО...ТАМ СЕ ЗАБРАВИ ...И ОЛИГАВИ "!!! ..А ДНЕС ДОБАВЯМЕ ...ИЕЕЕ !!!
  • 21 Мунчо

    12 5 Отговор
    Бегай и не се връщай бе урод нещастен, не плащал осигуровки, лапал парици , а на всичкото отгоре и пенсия иска.

    от такива нещастници акъл не се иска, достатъчно му са взели на Запад, че не е останало почти нищо в главата му.
  • 22 Голям праз

    13 3 Отговор
    Тоя докога ще реве?На кого е обиден?Кой го е гонил?Ако е до това, че ще вземе нищожна пенсия - ами то всички сме обидени.Да не се смята за единствен.Поне има имот в Гърция и алтернатива, но много други нямат.Та затова да спре вече да се окайва.
  • 23 музикант

    15 5 Отговор
    Скъпи ми Георги,
    ти си изключителен глас, аз пък съм известен музикант работил в БГ и чужбина и също няма да получа пенсия повече от 150-200 лева, но ОСТАВАМ в БЪЛГАРИЯ. Като се обиждаш на "управляващите" , защо си сърдит на красивата ни РОДИНА и на хората които са в нея . Май повечето е ПОЗА , виж те ме........... То и за врабчетата храната по улиците намалява , но те са ПАТРИОТЧЕТА и не отлитат през есента , а остават да помръзнат в България, а на пролет пеят от радост че са тук. Навремето някои са се гърчеели , а други сега се търчеят , но все пак България ние МАЙКА , независимо кой ще я управлява. Хайде и със сбогом......... а ако решиш да останеш , пак ти казвам .......ти си голям глас
  • 24 тони

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Другия с коня":

    Ти също се научи - български се пише с малка буква.
  • 25 Клеопатра

    9 2 Отговор
    Направи тази стъпка гордо и с вдигната глава.Ти ще си останеш сред най- добрите поп изпълнители с много жар,стил и най вече прекрасен глас.Песните ти са емблема на отминалата,но незабравими и никой няма да стигне тази класа.Когато слушам музика от Нашето време съзнанието ми е чисто и спокойно изпълнено с красота и щастливи моменти,въпреки обстоятелствата и начина на живот Ние бяхме истински,смислени и достойни.Сега,като вървя из моя"красив" град изпълнен с мрачни хора,зли и алчни душици с мръсни и препълнени с отпадъци улици, с арогатно отношение от всякъде,хора,които искат да те излъжат ,надхитрят какво ми остава и на мен освен да тръгна и аз по широкия свят.Да видя други хора и друга култура.Тази пресилен патриотизъм останал някъде забутан в съзнанието ни се проявява вече много рядко.Почти без смисъл и съдържание.За това и аз като гледам какво ме заобикаля няма да съжаля или да се чувствам виновна,че съм излетяла от тук.Всеки има правото да си търси щастието по големия свят.
  • 26 vasik atanasova

    5 3 Отговор
    МНОГО ВЯРНО ГО Е ПИСАЛ
    ТРЯБВА СЕ БЯГА ОТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ КОЙТО ВЕЧЕ Е В ТИНЯТА
    И НЯМА НИКАКВА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ
  • 27 Петко

    5 5 Отговор
    Сбогом психопат
  • 28 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПОЗНАВАЧ":

    Именно те са най-големите инвеститори в страната.
    Какво е плащал и какво иска?
  • 29 Колега

    1 0 Отговор
    От тази статия е верен само цитатът на поста. Сигурно през годините се е осигурявал и допълнително. Не това е проблемът. Наистина все по-малко стават нещата, които да ни задържат в страната ни. Но това се отнася до почти всички ни. Георги Христов наистина е звезда и сигурно има от какво да е обиден, но аз не толерирам мрънкането. Има много други хора, включително и негови колеги, които са в същото положение и дори по-лошо, но не се оплакват, нито пък хейтят непрекъснато. Ако нещо не му харесва, нека да направи опит да го промени. Никой на никого не е длъжен. НИЕ сме държавата. Въпреки,че има изключителен талант не бива да се изживява като нещо повече от другите. С тези постове създава впечатление, че има нужда някой непрекъснато да го уверява колко е велик. Това звездомания ли е, комплекси ли са или има друг проблем!? И още нещо - забелязал съм доста грубо отношение към почитателите му след концерт. Вярно е, че феновете понякога са досадни и уморяват, но както той сам казва "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората". Все пак това са хората, които купуват билети за концертите и пълнят злите.
  • 30 Човек

    0 0 Отговор
    Егоцентрик!