Last news in Fakti

7 Юни, 2012 15:17 3 315 3

Два литра на ден не са достатъчни за отслабване

  • вода-
  • здраве

Златното правило за двата литра вода дневно е наложено от производителите на бутилирана вода и въобще не помага за отслабване, обясниха експерти.

Съветите да пием най-малко по осем чаши вода на ден не са правилни. Плодовете, зеленчуците и соковете са основните доставчици на вода за организма, но правилото за двата литра е наложено от производителите, чиито продажби са се увеличили значително.

Няма научни доказателства, че водата помага за отслабване, обясняват учени от Университета на Мелбърн. Хората, които пият по два литра вода дневно, не хидратират клетките на тялото си. Правилното хранене и течностите, освен водата, са основните правила за загубата на тегло, предаде БГНЕС.

В същото време се появяват антиреклами на чайове и кафета, които според някои водят до дехидратация на организма. Австрaлийските специалисти препоръчват балансиран режим, богат на много плодове и зеленчуци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Smart

    0 3 Отговор
    Абе, австрийски, австрийски, ама от Университета на Мелбърн?!
  • 2 Кирил Червенков

    2 0 Отговор
    znam az piq po 4 litra na den i na fitnes xodq no bez dieta nqma da stane nikoga
  • 3 чичката

    2 1 Отговор
    Много са да .Аз си правя две по 150грама и ми е добре.Замезвам със Бански старец и филе Елена.