20 Септември, 2019 12:18 9 386 13

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

  • круиз-
  • пътуване-
  • пътешествие-
  • приключение-
  • опасност-
  • ваканция-
  • опасно-
  • трафик на хора

Пътешествията с круиз могат да се окажат много опасно изживяване

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Пътуването с круизен кораб е чудесен и интересен начин за почивка. Едновременно с това и дава възможност да разгледате различни забележителности по света. Мнозина мечтаят за такова пътуване. Но повечето не осъзнават, че подобни пътувания крият известни опасности.

От 2000 г. досега най-малко 200 души са изчезнали от круизните кораби. Сякаш са се изпарили без следа.

Разбира се, предвид огромния брой туристи по лайнерите тази статистика не изглежда чак толкова плашеща. Освен това в много от случаите самите туристи сами са виновни за това, което се е случило с тях.

Партита край басейна на палубата, силни коктейли, слънце и хората бързо губят чувство за самосъхранение.

Някой скачат в открития океан, други падат и се удрят фатално, но тук ще разгледаме истински плашещата история за изчезнала по време на круиз млада жена.

Това, което се случва с Ейми Брадли все още вълнува умовете на любителите на мистериозни и неразгадани истории. Момичето изчезва без следа по време на пътуване със семейството си.

Всичко се разиграва на луксозния круизен кораб Royal Carribean през март 1998 г. 23-годишната Ейми е жизнерадостна млада жена, спортистка. След като започва висшето си образование, тя заживява отделно от родителите ѝ.

Затова и когато я канят да тръгне на екскурзия из Карибско море на огромен кораб, тя с радост приема.

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

На третия ден от пътуването Ейми и брат ѝ отишли на парти, което се провеждало на кораба всяка вечер. Младите хора танцували много и просто се забавлявали.

В един момент китаристът музикалната група обърнал специално внимание на момичето. Според братът на Ейми той постоянно я канил на танци и ѝ правил комплименти. Около 4 часа сутринта братът и сестрата се прибират в каютата си.

Момичето казало, че иска да излезе за малко на балкона и да изпуши цигара, наслаждавайки се на гледката.

Ейми била забелязана за последен път от бащата, който се събудил около пет сутринта и видял Ейми да седи на балкона. Решил да не я притеснява и се върнал в каютата си и спокойно заспал.

Когато час по-късно отново се събудил, осъзнал, че дъщеря му не е в каютата. Всички изпаднали в паника. Първо семейството претърсило каютата, после извикали и персонала и представители на намиращата се на кораба полицаи.

Междувременно лайнерът пристигнал по план на пристанището на малкия остров Кюрасао. Всички пътници били пуснати на брега за разходка и разглеждане на забележителности.

Най-вероятно точно в този момент момичето незабелязано от никой, и най-вече от семейството си, слязло от борда на кораба.

Роднините не загубили надежда да намерят дъщеря си и я търсели в продължение на 10 години. След известно време успели да открият няколко свидетели. Ейми била видяна от шофьор на такси в пристанището на Кюрасао. От думите му станало ясно, че тя била много уплашена и очевидно искала да избяга.

Бизнесмен пък разказал, че я видял по-късно на плажа, тя го помолила да ѝ помогне, но в същия момент трима непознати мъже се приближили до нея и я отвели.

Пред наетия от родителите частен детектив моряк, пожелал да остане анонимен, разкрил, че е видял Ейми в публичен дом, който посетил. Тя се доближила до него и му казала, че има нужда от помощ. Почти веднага обаче се появили охранители на клуба и я отвели на горния етаж.

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

Нито големите пари, обявени за награда за намирането на изчезналата Ейми, нито участващите разследващи и медиите, оповестили случая, не помогнали за откриването на младата жена.

Според полицаите схемата била разработена до най-малките детайли. В нея били обвързани много хора - от персонала на лайнера до местните престъпни банди. Най-често изчезвали момичетата, които пътуват сами. Изчезват и привлекателни чужденки, наети като персонал на круизните кораби. През годините били регистрирани много подобни случаи, като нито едно от тези момичета не е открито.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    16 0 Отговор
    И с момчета се случват такива работи, има,, хищни,, хора...!

    Коментиран от #6

  • 2 история

    18 2 Отговор
    Някога Рудолф Дизел е изчезнал от кораб в Атлантика. За тези, които си мислят, че е дизайнер или актьор - той е изобретателят на дизеловия двигател, който сега работи в много автомобили, автобуси, камиони, кораби, машини и др.

    Коментиран от #12

  • 3 Най-добрия

    8 3 Отговор
    Беки баба си търси там

    Коментиран от #11

  • 4 Вуте

    20 1 Отговор
    Алооо ,няма значение че са млади и красиви ! Важното е че изчезват ! Ама нали заглавието трябва да привлече внимание ! "Сензационно " заглавие !
  • 5 Алл

    11 1 Отговор
    ....отишли на секс туризъм ...и се превръщат в роби на долните си плътски желания
  • 6 Аналлизатор

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Франкенщайн...!":

    Да кажеш, че властите не знаят, нито Полиса, кои са в бандите??? Кой знае кмета, полицаите и политици колко гушат от схемата? Да започнат лт китариста, танцувал с момичето... все ще знае кои от персонала знаят нещо.
  • 7 Учуден

    9 5 Отговор
    Специално тази на снимката е супер отвратителна и грозна незнам кой би дал и един цент за нея освен ако някой затворник или извратеняк...

    Коментиран от #9

  • 8 Шамсу имамов

    11 3 Отговор
    В кюрасао много върви аналният секс и логично да изчезне. Аз един път изчезнах след парти кюрасао и след три дена ме намериха в сеновала на село с една тумба резеняци. Болката се преживява ама срама е голем.
  • 9 песимист

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    А, къде са Отряд 6 да идат и разпердушинят местната групировка? За да бранят алчността на корпорации, наркополета, петрол, купчина страни разпердулиниха, сега на Иран се точат. А главната престъпност, дето отвлича хора, убива за органи,, отвличат за проститутки, ЗАЩО НЕ СЕ ТРЕПЕ? Явно парата е Господ.
  • 10 Той

    4 2 Отговор
    Бил съм на карибски круиз Много хора от персонала са от месните острови!
  • 11 СТАНИМАКЛИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Най-добрия":

    ТИ ОТ АСЕНОВГРАД ЛИ СИ РА....???
  • 12 Пако

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "история":

    ДиЕзел,приятелю...........
  • 13 Яшко

    5 3 Отговор
    На тази краварка от снимката, ако викате красива, то тез дето са я отвлекли сигурно са били пияни дрогирани, и след време като са изтрезнели са я хвърлили в морето