ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Тюрлю гювеч

Или зеленчукова яхния в гювеч

Публикувана: 30 Септември, 2019 10:16
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10424
Рецепта на деня: Тюрлю гювеч
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Едно традиционно ястие, подходящо за приготвяне през есента. Пъстро, вкусно и ароматно.

Необходими продукти:

400 г картофи

2 бр. тиквички

1 бр. патладжан

4 бр. чушки (2 червени и 2 зелени)

1 глава лук

300 г бамя

300 г зелен фасул

3 бр. домати

1 връзка магданоз

100 мл олио

1 с.л. галета или счукан сухар

1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на едро, с изключение на лука, който трябва да е ситно нарязан. Слагате ги в гювеч или емайлирана тавичка. Посолявате и поръсвате с червения пипер и ги разбърквате. Върху тях насипвате равномерно счуканият сухар, поливате с олиото и малко вода и го печете във фурната, докато омекнат всички зеленчуци и ястието остане на масло. По желание може да полеете опеченият гювеч с 1-2 разбити яйца в 200 мл прясно мляко и го запечете отново във фурната.

Има вариант това ястие да се приготви и чрез варене, но печенето в глинения съд го прави по-вкусно. Също така можете да добавите и месо към рецептата, ако желаете. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
El pepi
1 Отговор
Много харесвам гювеч :)

Оценка:
-2 +16

Лорчето, ценител на хубавото...!
2 Отговор
Харесвам гювеч и още нещо...!

Оценка:
-0 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери