Last news in Fakti

30 Септември, 2019 10:16 15 026 2

Рецепта на деня: Тюрлю гювеч

  • гювеч-
  • тюрлю гювеч-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя-
  • без месо-
  • патладжан-
  • бамя-
  • картофи

Или зеленчукова яхния в гювеч

Рецепта на деня: Тюрлю гювеч - 1
Снимка: Shutterstock

Едно традиционно ястие, подходящо за приготвяне през есента. Пъстро, вкусно и ароматно.

Необходими продукти:

400 г картофи

2 бр. тиквички

1 бр. патладжан

4 бр. чушки (2 червени и 2 зелени)

1 глава лук

300 г бамя

300 г зелен фасул

3 бр. домати

1 връзка магданоз

100 мл олио

1 с.л. галета или счукан сухар

1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на едро, с изключение на лука, който трябва да е ситно нарязан. Слагате ги в гювеч или емайлирана тавичка. Посолявате и поръсвате с червения пипер и ги разбърквате. Върху тях насипвате равномерно счуканият сухар, поливате с олиото и малко вода и го печете във фурната, докато омекнат всички зеленчуци и ястието остане на масло. По желание може да полеете опеченият гювеч с 1-2 разбити яйца в 200 мл прясно мляко и го запечете отново във фурната.

Има вариант това ястие да се приготви и чрез варене, но печенето в глинения съд го прави по-вкусно. Също така можете да добавите и месо към рецептата, ако желаете. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лорчето, ценител на хубавото...!

    5 0 Отговор
    Харесвам гювеч и още нещо...!