Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 11:35 12 502 26

bTV закъса след края на "Шоуто на Слави", сега опитва...

  • слави трифонов-
  • шоуто на слави-
  • btv-
  • закъса-
  • рейтинг-
  • ток шоу-
  • прайм тайм

Рейтингът на bTV паднал стремглаво надолу след напускането на Слави

bTV закъса след края на "Шоуто на Слави", сега опитва... - 1
Снимка: БГНЕС

Вечерният рейтинг на bTV рязко е паднал надолу след края на "Шоуто на Слави". Макар че телевизията продължава да се хвали с добри резултати, се правят планове да бъде свалено риалити предаването на психоложката Ани Владимирова, което тръгна на мястото на Дългия в четвъртък и петък. Форматът бил истински провал на фона на своя дългогодишен предшественик.

Още преди Нова година вместо "Истински истории" с водещ Ани Владимирова щяло да тръгне ново предаване, се чува от слухове в тв средите. С работата по него бил натоварен Краси Ванков, на когото родният ефир дължи риалити сериала "София ден и нощ", както и поредицата "Съдби на кръстопът".

Новото шоу щяло да се провежда в същия художествен стил като другите две – с аматьори вместо истински актьори, но тематиката щяла да е криминално-полицейска. Идеята била да представя реално случили се събития, в които имената на действащите лица са подменени, а самите образи се играят пред камерата от желаещи слава аматьори. Точно такава е идеята в огромна част от епизодите на "Съдби на кръстопът", излъчвана по Нова тв, но там са включени не само криминални, а и всякакви други видове лични драми, пише "Уикенд".

Дни преди да се разчуе за идеята за свалянето на "Истински истории" от програмната схема, bTV за пореден път се похвали, че е най-гледаната телевизия в страната. Медията представи рейтингите за септември, според които предаването на Ани Владимирова заема 8 място в Топ 10 на най-гледаните риалити и развлекателни програми. Специалисти обаче съзират нещо нередно в посочените данни. "Ако е толкова успешно, защо ще го сменят?", питат те. Твърди се, че сериалът на Нова ТВ "Пътят на честта", който се излъчва на гърба на "Истински истории", сериозно е ударил по рейтинга на конкуренцията. Смята се също, че подобен успех на продукцията не би бил възможен в конкуренция с "Шоуто на Слави", което дори шоу като "Господари на ефира" не успя да пребори.

"Дългия беше непоклатим! Ако беше останал в bTV, в Нова сигурно нямаше да посмеят да пуснат български сериал от 22 часа вечерта, защото никой нямаше да го гледа", убедени са много телевизионери. Показателно е, че за първи път от доста време в Топ 10, който по традиция е запазен на предаванията на bTV, сега място намират цели три програми на конкуренцията – "Маскираният певец", "Откраднат живот" и "Игри на волята".

За разлика от "Истински истории", което се продуцира от шефовете на "Фермата" Иван Христов и Андрей Арнаудов, "Комиците и приятели", което тече на мястото на "Шоуто на Слави" от понеделник до сряда, е без забележка от страна на телевизията. На него се гледало като на златната кокошка в bTV – рейтингът му е непоклатим, независимо в кой ден и от колко часа се излъчва.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Наблюдател

    18 54 Отговор
    Смешни и жалки са опитите да се представи, че едва ли не скапаното предаване на учиндолския плазмодий е вдигал рейтинга на БТВ. Както и опитите непрекъснато да го рекламирате.
  • 3 Тъпото

    40 2 Отговор
    Точно тези тъпи, пошли, и жалки предавания!!!!
    Да!!!!! ТЯ " идеята" е да представят реално случващи се събития но всъщност се получават някъки пошли НЕ РЕАЛНИ предавания с някакви "надъхани " алчни позьори жадни за лесна слава и пари.................... На право ми се ПОВРЪЩА.

    Коментиран от #6

  • 4 Мустак мурад

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЖДИ РАШИДОВ":

    Вежди, недей бе преателю...
  • 5 Лорчето от красивия град...!

    30 0 Отговор
    Бтв ми беше любима тв, не е закъсала заради шоуто, отдавна закъса...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Есхола

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЖДИ РАШИДОВ":

    А аз вече пръднах.
  • 8 Бай Хой

    7 2 Отговор
    местя
  • 9 Идейка

    12 4 Отговор
    Сложете някакво гей риалити с всякакви гейове, слаби, дебели, чичаци, траверси и какво се сетите. Понеже вече в страната повечето мъжкари се изпедерастиха, а и жените да знаят какво ги очаква, ако се правят на интересни с главобол и измислени неразположения, както и безкрайна просия за скъпи подаръчета. Пускайте гейчетата и това е. А може да поканите и Жамбазка.

    Коментиран от #11

  • 10 Грую

    15 3 Отговор
    Слави от поне 2години не го гледах особено говорилнята на рес колегията.Господари на ефира също .Двете предавния се бяха изчерпали .По другите канали винаги се намира хубав филм , сериал или спорт.Предаването на Ани Владимирова не е за този час.На никой не му се гледат драми от непрофесионални актьори в края на деня преди лягане.Програмния редактор който го е предложил мохе би е пациент на Владимирова Комиците са точно като време място и продължителност

    Коментиран от #12

  • 11 истината

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "Идейка":

    е, че не могат да намерят по-голям гей и травестит от Слави.
  • 12 Гого Лозето

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Грую":

    Ко ти разбира тиквата, от телевизия? Предаването се било изчерпало???? Ти си голем капацитет бе. Гледай да не спира да те черпи брадчеда тебе!
  • 13 Гого Лозето Лозанов

    8 3 Отговор
    Аз с моя СЕМкаджийски опит предлагам, БТВ да наеме Гала от Нова Телевизия, за него време, с ново предаване "На Ракийка с Гала".
  • 14 гост

    3 6 Отговор
    Според мен е точно обратното. Толкова монотонни и мрънкащи бяха станали, че нямаше как да го гледаш. Всичките му формати чалгарски, единственното хубаво нещо, което той прави, са концерите му и това трябва да му се признае, но като водещ е твърде негативен и демотивиращ човек, обяснява го уж с професионализъм, ама хората са професионални и без да ти ограбват и малкото позитивно настроение.
  • 15 Тиквоний

    5 5 Отговор
    Че кой гледа телевизия в днешно време?
  • 16 Бръчков

    5 2 Отговор
    От десетина години не гледам бтв. Доколко знам всеки българин има телевизор, но защо простотията продължава да се излъчва? Слави е едно от тях, особено лиготиите на Гацо Бацо. Сега остават Хекимиан, Светло Иванов и Юки Къдриев, те канят гербаджии, бесепари да се карат, дано сега да канят Волен Сидеров и ще стане интересно.
  • 17 btv

    3 10 Отговор
    БТВ се гледа от 80 процента от населението
  • 18 Ved

    5 3 Отговор
    Я то имало още бТВ тез не съм ги пускал от години . Заключих ги и въобще не се сещам за тез телевизийки.
  • 19 Зрител

    7 4 Отговор
    Единственото що-годе хубаво нещо в bTV e синоптичката Натали Трифонова .
  • 20 Коментиращ

    10 4 Отговор
    Имаше неща от "Шоуто на Слави", които и на мен не ми допадаха, но хуморът в сравнение с "Комиците" и "Господарите", беше на много по-високо ниво!!! Особено частта, в която Слави се караше на актьорите (К. Радков, Сиромахов), а те си правеха свои импровизации, които разсмиваха дори него!!!

    Гадното при "Комиците" е, че всички четат некъв доста постен сценарий, в който някои от смешките са съпоставими с тези на К. Вапцаров, без каквито и да е забележими импровизации!
    Комиците не съм ги гледал с години, а Шоуто на Слави го гледах чат пат, дори преди да го закрие!!!

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Щукар

    9 1 Отговор
    Айде, сега и криминално-полицейска рубрика по би ти ви! Не ни стигат всеки ден информации за убийства и смърт на пътя,ами и още крими. Защо в този късен час не пуснете някое добро и смислено хумористично и музикално предаване,без чалга и кючек? Омръзнаха ми тия напрегнати истории с нещастни хора,напрежение между тях и так далее такива истории! Би ти ви-то няма ли да се вземе в ръце? Останаха едни "Новини" само за гледане.
  • 23 кикирикиии

    2 4 Отговор
    Славунчо-Кратунчо, какво става с подаръците на Слави?!?

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "кикирикиии":

    Просто му трябваха данните на хората за новата партия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 йокин

    0 0 Отговор
    Г-да статистици,анаЛизаторииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии,доста,преигравате.