ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Майсторлъшко свинско с прясно зеле

Публикувана: 17 Октомври, 2019 10:25
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14866
Рецепта на деня: Майсторлъшко свинско с прясно зеле
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Зелето е един от много използваните зеленчуци в България. Използва се целогодишно - сурово, сготвено и във туршия. Днес ви представяме една рецепта за свинско с прясно зеле, от което ще си оближете пръстите. Колкото и просто и обикновено да е това ястие, то си иска майсторлък.

Необходими продукти:

600 гр. свинско месо (най-добре гърди)
1 средно голяма зелка
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
250 гр. доматено пюре
дафинов лист
черен пипер
червен пипер
сол
120 мл олио
лют червен пипер на люспи (по желание)

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете зелето, след което го намачкайте със сол в голяма тава и го оставяте настрана.

Нарежете месото на едри парчета.

Запържете с половината от олиото една скилидка чесън, нарязана на дребно, докато стане златисто-кафяв и след това го извадете от мазнината, целта му е само да овкуси и ароматизира олиото.

В същото олио добавете свинското и го запържете до златисто.

В друг съд с останалата половина от олиото запържете нарязаните на ситно кромид лук и другата скилидка чесън. Към тях добавете доматеното пюре и подправките. Пържете около минута и изсипете всичко в тавата при зелето, добавете и месото заедно с мазнината. Разбъркайте всичко и сипете 200 мл вода.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 150 градуса за 1 час и 30 минути. След това махнете фолиото, разбъркайте и запечете при по-силна фурна за няколко минути.

Поднесете с лют пипер на люспи по желание.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
mom4eto
1 Отговор
Това също е много вкусно! :)

Оценка:
-3 +7

Готвача
2 Отговор
Много майсторско. Стигнах до една глава кромид лук и спрях. Аз знам за пресен лук в ашурето рецепта, а ?

Оценка:
-5 +5

Димов
3 Отговор
Ти наплаши народа със свинска чума пък после чакай някой да готви свинско.

Оценка:
-8 +8

Лорчето, ценител на хубавото...!
4 Отговор
Аз като ям свинску, дали съм чумава ?!

Оценка:
-3 +9

5
Този коментар е премахнат от модератор
6
Този коментар е премахнат от модератор
Не мисля...
7 Отговор
Кромид лук с пресно зеле?!

Оценка:
-1 +4

Усро Бургията
8 Отговор
Е па супер ще.да е зелето. Зеле.да е.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Ангел Джамбазки
Депутатът в Европейския парламент Ангел Джамбазки коментира претенциите на турския президент Реджеп Ердоган за Лозанския договор
Ердоган се опитва да ревизира всички граници"

Още бисери