Last news in Fakti

20 Юни, 2012 09:11 767 0

Безплатни прегледи на слуха на бебета

  • слух-
  • бебета-
  • прегледи-
  • токуда
Безплатни прегледи на слуха на бебета - 1
Снимка: Болница "Токуда"

 

Безплатен скрининг на слуха на бебета до 8 месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София” всяка последна събота от месеца. По този начин до края на годината ще могат да бъдат обхванати близо 100 деца. Консултациите ще се извършват от екипа на отделението по Неонатология безвъзмездно и имат за цел да установят дали новородените страдат от вродена глухота или да открият нарушения на слуха на децата над 2-месечна възраст.

Прегледите ще се провеждат всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология, като за следващите три месеца прегледите ще бъдат на 30 юни, 28 юли и 25 август. От родителите няма да се изискват никакви документи, а само предварително записан час на телефон: 02/403 4000.

"Апаратът за отоакустични емисии, с който разполагаме в Токуда, дава възможност за рутинно изследване на слуха на всички новородени от 48-я час до навършване на 8-месечна възраст", съобщи началникът на отделението по Неонатологията д-р Радка Масларска.  Тя допълни, че така възможните нарушения на слуха при бебетата се откриват бързо и без риск на здравето на децата.

Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват и физическото и нервно-психичното развитие на децата.

Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София”. Желаещите трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА