ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Домашна майонеза без яйца за 1 минута

Пухкава и без консерванти

Публикувана: 21 Октомври, 2019 10:19
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 20912
Рецепта на деня: Домашна майонеза без яйца за 1 минута
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 77 гласа.

Майонезата е доста калоричен, но любим продукт на масата. Обикновено се приготвя от яйца, олио, лимонов сок. Но тъй като много хора са резервирани да ядат майонеза заради суровото яйце в нея и всички рискове за здравето, които носи, ви предлагаме една рецепта за майонеза без яйца и с прясно мляко. Вижте как да си я приготвите.

Необходими продукти:

1/3 ч.ч. студено прясно мляко

1 ч.л. лимонов сок

1 с.л. горчица

щипка черен пипер (по желание)

3/4 ч.ч. олио или зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете млякото, лимоновия сок и черния пипер. Разбийте сместа с пасатор на високи обороти в продължение на половин минута. Постепенно добавете олиото към сместа, без да спирате пасатора. Движете го бавно нагоре-надолу, докато сместа се сгъсти. Майонезата трябва се съхранява в хладилник, като е годна за ядене до 1 седмица след приготвянето.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 77 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Минчу писания
1 Отговор
Майонеза не обичам, защото е,, кофти,, продукт...! Купих си нещо за ядене, казвам не ми слагай майонеза, оня ми тупна доста и ми развали,, удоволствието,,...!

Коментиран от #2, #3


Оценка:
-18 +13

Лорчето
2 Отговор

До коментар #1 от "Минчу писания":


Идиота досаден 🤣🤣🤣

Оценка:
-6 +18

Никой
3 Отговор

До коментар #1 от "Минчу писания":


Домашната майонеза с яйца или без няма нищо общо с л..та, които ни слагат по заведенията за бързо хранене

Оценка:
-1 +29

някой е разсеян
4 Отговор
не прочетох, кога се слага горчицата?

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +17

Той
5 Отговор

До коментар #4 от "някой е разсеян":


След картофите

Оценка:
-2 +14

Токо
6 Отговор
Венелинче да знаеш само каква майонеза правя аз ..... Е не е за една минута но си струва :)

Оценка:
-1 +10

Евлоги
7 Отговор
На Венелина майна и гъзина , тя сигурно е измислила и таратор без кисело мляко и краставица , ебати овцата!

Оценка:
-3 +10

Алфа Ромео
8 Отговор
Това не е майонеза а някъв извращок!

Оценка:
-4 +6

Мариела
9 Отговор
Чудесна идея за майонеза без яйца! Благодаря Ви!

Оценка:
-4 +7

Гери
10 Отговор
Напротив, майонезата си е много хубава. Но аз първо наливам олиото слагам подправките сол, лимонов сок, горчица, черен пипер, след което добавям млякото. Олиото е по-леко и бързо се вдига над млякото, но не е проблем. След което пускам пастора по описания начин. Не правете моята грешка да слагате зехтин вместо олио, ужасно е. Но смятам да експериментирам със сусамово олио или шарлан. Така наречената млечна майонеза на вкус не се отличава от тази с яйца. А в купешката се слага яйчен прах, а и олиото кой знае какъв боклук е. Така че въпрос на 5 минути е да си приготвите нещо прясно и с качествени продукти. Стига да не ви мързи.

Коментиран от #12, #13


Оценка:
-1 +11

Вуте
11 Отговор
Аз пък знам рецепта за супа топчета ,без месо ,и рецепта за пържоли с гъбен сос ,без пържоли !

Оценка:
-2 +3

12
Този коментар е премахнат от модератор
Коmapak
13 Отговор

До коментар #10 от "Гери":


Ти сложи 3/4 чаша олио пък се замисли дали точно желтъците са нездравословни! Не знам да има по-голяма гадост от майонезата...

Коментиран от #14


Оценка:
-2 +1

обичам майонеза
14 Отговор

До коментар #13 от "Коmapak":


Със зехтин не става ли? Зехтинът поне е здравословен.
Чудя се на олиото пък, какво му е нездравословно, ако не е температурно обработено.

Оценка:
-0 +2

Гери
15 Отговор
Ароматърт на зехтина е доста натрапчив и вкусът леко нагарча. Затова за да е по- качествена майонезата може да се използва шарлан, това е студено пресовани слънчогледово олио. Има подчертан аромат на слънчоглед. Интересно ми е тези, които отричат майонезата дали не използват никакви мазнини. Лична аз рядко правя и ям майонеза около Нова година с руска салата. Но вкусът на руската салата, приготвена с прясна домашна майонеза е несравним с тази, направена с купешката.

Оценка:
-1 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Николай Бареков
Евродепутатът споделя бъдещите си "творчески" планове пред "24 часа"
До 3 г. излизам от политиката, но преди това правя революция"

Още бисери