Необходими продукти:
300 гр сьомга филе
200 мл гъбена супа
100 грама гъби
100 г чушка
200 грама спанак
200 г замразен грах
1 чаша брашно
1 яйце
1/3 чаша мляко
сол и черен пипер
1/4 ч. л. прясна мащерка
1/4 ч. л. горчица на зърна
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на еднакви малки парченца и наредете равномерно в тавичка, върху хартия за печене, оставяйки свободни краищата, пише dama.bg. Изсипете в тенджера гъбения бульон, добавете спанака, размразения грах, мащерка, черен пипер, щипка сол.
Оставете да заври и отстранете от огъня.
В купа смесете брашното, нарязаните на кубчета чушка, горчица, яйцето и млякото до получаване на гладка смес. Залейте сьомгата с гъбения бульон. След това изсипете равномерно отгоре брашнената смес. Увийте краищата на пергамента и ги вържете с конец. Печете 25 минути във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Стефан
10:01 26.10.2019
2 Лора
Коментиран от #3
10:06 26.10.2019
3 Бих казала още нещо за,, прозтите,,..
До коментар #2 от "Лора":
Има разлика между запеканка и запечена...!10:11 26.10.2019
4 Риболовец
ЗАПЕКАНКА !!!
11:00 26.10.2019
5 Джоро
Нещо като Гурме по селски.
11:02 26.10.2019