Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 10:24 3 931 2

Рецепта на деня: Пилешки картофени кюфтета

  • картофени кюфтета-
  • пилешко-
  • кюфтета-
  • картофи-
  • крема сирене-
  • какво да сготвя

Вкусът на картофите позволява всякакви комбинации

Рецепта на деня: Пилешки картофени кюфтета - 1
Снимка: Shutterstock

Картофените кюфтета са толкова обичани, че могат да се наредят до рецептите за пилешка супа и баница. В България рецептите за картофени кюфтета са много популярни и имат множество варианти. Това е така, защото вкусът на картофите позволява всякакви комбинации - можете да добавяте подправки и допълнителни продукти и кюфтетата да стават всеки път различни, но еднакво вкусни. Ето едно предложение с пилешко месо, крема сирене и пресни зелени подправки:

Необходими продукти:

500 гр. картофи

125 гр. крема сирене

1 глава лук

черен пипер и кимион на вкус

сол на вкус

200 г лека майонеза

200-300 г пилешко филе

1/2 с.л масло

2-3 стръка пресен лук

3-4 стръка копър

4-5 стръка магданоз

лимонов сок на вкус

галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сварете, обелете и намачкайте картофите в дълбока купа. Към тях добавете настърганата глава лук, черен пипер, кимион, сол на вкус и разбъркайте. Добавете крема сиренето и скълцаните пресни подправки.

Разтопете маслото в тиган и запържете пилешкото филе. След като изстине малко го накълцайте на ситно в сместа с картофите и крема сиренето. Добавете майонезата и лимонов сок на вкус. Разбъркайте и размесете с ръце.

От получената смес оформете кюфтенца, оваляйте ги в галета и изпържете в сгорещено олио до златиста коричка.

Поднесете топли с млечен сос и и свежа салата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    4 2 Отговор
    Ще се казват "пилешки картофени кюфтета", ако са направени от пилешки картофи, картофени пилета, или по оригинална рецепта от някое пиле. Иначе се казва "картофени кюфтета с пилешко".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.