Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 10:23 7 857 5

Рецепта на деня: Тиквен чийзкейк без печене

  • чийзкейк-
  • без печене-
  • тиква-
  • какво да сготвя

Топи се в устата

Рецепта на деня: Тиквен чийзкейк без печене - 1
Снимка: Shutterstock

Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента - любимата тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запомнящ се вкус, а най-хубавото е, че не се пече, пише vkusnoteka.bg.

Необходими продукти:

2 пакета бишкоти

100 г печени лешници

100 г стопено масло

1 ч.л. канела

Продукти за крема:

525 г крема сирене (3 опаковки)

100 г захар

450 г тиквено пюре (вижте по-долу как се приготвя)

1 ванилия

кората от половин портокал

200 мл студена сладкарска сметана

канела за поръсване

Начин на приготвяне:

Тиквеното пюре:

Измийте тиквените парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте фино на пюре с вилица.

Основата:

Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това добавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до хомогенност. Поставете ринга в тортена чиния и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.

Крема:

В купа разбийте крема сиренето, заедно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на меки връхчета и я добавете в крема. Разбийте с миксер крема до хомогенност. Изсипете крема върху основата и внимателно го заравнете. Охладете няколко часа в хладилник и внимателно прокарайте нож по ръба, за да отстраните ринга. Поръсете с канела през фина цедка и настържете небрежно портокалова кора за украса.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коmapak

    5 2 Отговор
    Изглежда вкусно. Притеснителното е че отнема много време....
  • 2 Кулинар

    4 4 Отговор
    Прекрасен есенно-зимен сладкиш.
  • 3 Зайко Байко многознайко

    3 4 Отговор
    За продукт вземете нашата Тиква за да се спасиме от напаста ГЕПИ (герб).
  • 4 В името на справедливостта

    5 3 Отговор
    Венелина, ти се подиграваш на премиера с тази рецепта, така значи, а? Тиква значи, а? И то по време на важни избори! То бива, бива, ама... Не мога да се наспя от теб. Настоявам да получа удовлетворение под формата на личния ти ном.,,,😊
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.