Дойде моментът за туршиите и за слагането на вкусна зимнина - класика на всяка трапеза в България от ноември до април. Прекрасно мезе за ракия, тежко червено вино, подходяща гарнитура, както за месни, така и за постни ястия през зимните месеци. Вижте една универсална и лесна рецепта как да си приготвите туршия в буркани без варене.
Необходими продукти за 3-литров буркан:
2 глави карфиол
1 кг зелени домати
1 кг моркови
1 кг червени чушки
1 кг корнишони
целина
сол - 4 с.л.
захар - 4 с.л.
аспирин - 4 таблетки
оцет - до долния ръб на буркана
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте зеленчуците, накъсайте карфиола на розички и нарежете останалите зеленчуци. Сложете всичко в голям съд и смесете добре. На дъното на буркана изсипете оцета, солта, захарта и аспирина.
Започнете да пълните буркана със зеленчука, като притискате много добре. Долейте с вода и затворете капачките.
Разклащайте и обръщайте бурканите всеки ден. След 10 дни туршията е готова за консумация.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кой пише тези рецепти?
Коментиран от #2
10:37 01.11.2019
2 ПЕТКО
До коментар #1 от "Кой пише тези рецепти?":
На снимката са 3 буркана.10:42 01.11.2019
3 Радо
10:44 01.11.2019
4 куку руку ку
12 части вода, 2 части оцет, 1 част сол, 1 част захар, без аспирин. претача се 10 дни, пресича се с калиев сорбат или натриев бензоат.
При мен бе: 17 литра вода; 4 бутилки (2,8 литра) оцет; по 1.3кг морска сол и захар.
11:32 01.11.2019
5 Грую
Та както казах и аз обичам туршия.
11:55 01.11.2019
6 Хубаво си е туршийка
12:50 01.11.2019
7 Ненаситните
12:56 01.11.2019
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Мунчо
20:46 25.09.2021
10 Мунчо
20:49 25.09.2021