Вижте тази рецепта за наденица по селски, тя е подходяща за тези, които обичат бързите, ароматни и засищащи ястия. По желание при поднасянето можете да добавите отцедена царевица и да поръсите със ситно нарязани градински подправки.
Необходими продукти:
600 гр. картофи
300 гр. пушена наденица
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 с. л. чубрица
1 ч. л. млян червен пипер
1/4 ч. л. млян черен пипер
едра морска сол
консервирана царевица (по желание)
ситно нарязани копър и магданоз
Обелете, измийте и нарежете картофите на четвъртинки. Сварете ги до полуготовност и ги отцедете. Междувременно почистете лука и го нарежете на едро.
Загрейте фурната на 200 градуса, сипете олиото в тава и я поставете да се сгорещява във фурната.
След това наредете отцедените картофи в тавата и и ги оваляйте добре в горещата мазнина. Поръсете ги с чубрица, сол, черен и червен пипер и отново разбъркайте. Добавете лука, чесъна и нарязаната на парчета наденица.
Печете 35-40 минути, като разбърквате на всеки 5-7 минути. Накрая посолете с морската сол. Идеално ястие за чаша бира или червено вино.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Просто гост
09:55 02.11.2019
2 Орляк
10:00 02.11.2019
3 Лора Карчева Философова
Коментиран от #6
10:16 02.11.2019
4 Брех
10:51 02.11.2019
5 селянин с наденица
13:21 02.11.2019
6 Лора
До коментар #3 от "Лора Карчева Философова":
Си е селска наденица ...🤣16:05 02.11.2019
7 007
16:31 02.11.2019
8 вуйчо Ваньо
08:00 03.11.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.